Sarikamis'a Içme Suyu Deposu Yapiliyor

Sarikamis’ta köylülerin su ihtiyacini karsilamak, daha saglikli içme sununa ulasmasi için yeni su depolari yaptiriliyor.

Sarikamis'a Içme Suyu Deposu Yapiliyor
Kars’in Sarikamis ilçesi Güllüce ve Kazikaya bölgesinde Sarikamis Kaymakamligi Ilçe Özel Idaresi’nce yapimina baslanan su deposunda Kaymakam Enis Aslantatar, bir takim incelemelerde bulundu.

Özel Idare tarafindan bölgedeki su teminini daha sürdürülebilir hale getirmek ve mevcut su kaynaklarini daha verimli kullanmak için gerçeklestirilen su deposu çalismasi hakkinda bilgi alan Aslantatar, su deposunun faaliyete geçmesiyle birlikte civar köylerin kesintisiz suya kavusacagini kaydetti.

Aslantatar, “Güllüce ve Kazikaya bölgesinin su ihtiyacini karsilamak için önemli bir adim atik. Yeni içme suyu deposu, su altyapisinin güçlenmesine büyük katki saglayacak. Su yönetimini daha etkin hale getirerek, tüm vatandaslarimiza daha güvenilir ve kesintisiz su temin edecegiz” dedi.

Güllüce ve Kazikaya bölgesinde yapimi devam eden su deposu tamamlandiginda bölge sebeke suyuna da kavusmus olacak. Çalismalarini kisa sürede tamamlanacagi bildirildi.

Öte yandan bölgede incelemelerini tamamlayan Kaymakam Asalantatar, daha sonra ilçe merkezine döndü.
Kaynak: İHA