Memurluktan Istifa Etti, Çocukluk Hayalini Gerçeklestirdi Açiklamasi Otomobil Fiyatina Güvercin Satiyor

Kahramanmaras’ta yasayan güvercin tutkunu vatandas, çocuklugundan beri süregelen güvercin hobisi nedeniyle 5 ay önce memurlugu birakip güvencin besleme isini büyüterek otomobil fiyatina güvercin satmaya basladi.

Memurluktan Istifa Etti, Çocukluk Hayalini Gerçeklestirdi Açiklamasi Otomobil Fiyatina Güvercin Satiyor
Insanlarin evcillestirdigi ilk kus türü olarak kabul edilen ve Kahramanmaras folklorunda da önemli bir yere sahip olan güvercin yetistiriciligi uzun yillardir günümüze kadar gelen ender kültürlerden biri olarak dikkat çekiyor. Çocukluk yillarindan beri güvercin yetistiriciligini sürdürmeyi basaran Hasan Çetinkaya, evinin daminda olusturdugu alan ile güvercin yetistiriciligine devam ediyor. Yetistirdigi güvercinleri bir otomobil fiyatina satan Çetinkaya, bu isi daha rahat yapabilmek adina çalistigi devlet kurumundan istifa ettigini söyledi.



Türkiye’de oldugu gibi dünyanin her ülkesinde filo güvercini yetistiriciliginin arttigini dile getiren Çetinkaya, yetistirdigi güvercinleri 5 bin lira ile 750 bin lira arasinda sattigini dile getirdi.

“10 yildir güvercin ticareti yapiyorum”

Çocukluk yillarindan beri gelen hobisini devam ettirdigini aktaran Hasan Çetinkaya, “Çocukluk merakimiz, ilkokul yillarimda basladim ve hiç ara vermedim. Üniversite yillarimda evin mutfaginda, balkonunda birçok degisik ortamlarda güvercin besledim. Su anda sosyal medyada aktif olarak son 10 yildir araliksiz güvercin ticareti yapiyorum. Öncesinde 13 yildir devlet dairesinde çalisiyordum, son 5 aydir istifa ettim bu isi daha rahat yapabilmek adina. Su an Kahramanmaras güvercin alimi ve satimi konusunda Türkiye’nin bir numarasi konumunda. Güvercinleri güney illerden çok bati illerine ulasmasini hedefliyoruz. Su anda binlerce insan bu hobilerin pesinden gidiyor. Biz bunu daha çok kitleye ulastirmak amaciyla bu isi yapiyoruz. Su an dünyanin hemen hemen birçok ülkesinde filo kuslari besleniyor, üretimi yapiliyor” dedi.



“5 bin lira ile 750 bin lira arasinda alici buluyor”

Yetistirilen güvercinlerin hemen alici buldugunu ifade eden Çetinkaya, “Daha öncesinde büyüklerimiz kendi aralarinda hediyelesirlermis, uçurup yavrulatip kendi aralarinda sosyal aktivite halinde bu isi yaparlarmis ama su anda bir sektör halinde. Bu tezgahta her kus 5 bin lira ile 500 bin lira, 750 bin lira gibi rakamlara alici buluyor. Istediginiz kusu istediginiz anda satama gibi bir avantajiniz var. Ben daha çok ticari bakiyorum alip sattigim daha yogun. Ama üretimin farkli bir yeri var, annenin yavruya yem verdigi an en çok keyif aldigim andir. Parasi mi yavruyu izlemek mi derseniz ben yavruyu izleyip büyüdügünü görmek benim için daha çok keyif veriyor” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA