Kuyumcudan 10 Milyon Lira Haraç Isteyen Suç Örgütüne Operasyon Açiklamasi 7 Gözalti

Samsun’daki bir kuyumcudan 10 milyon lira haraç isteyen suç örgütüne yönelik düzenlenen operasyonda 1’i kadin 7 kisi gözaltina alindi.

Kuyumcudan 10 Milyon Lira Haraç Isteyen Suç Örgütüne Operasyon Açiklamasi 7 Gözalti
Olay, Samsun’un Ilkadim ilçesi 19 Mayis Mahallesi’nde bir kuyumcuda 3 gün önce meydana geldi. Kaskli ve cerrahi eldivenli bir kisi, kuyumcunun vitrin camindan içeride bulunan insanlara yönelik silah dogrultarak tetige basti. Silah ates almayinca kendisini bekleyen motosikletle olay yerinden kaçti. Olay polise haber verildi.

Samsun polisi motosiklet ile kaçan sahislari yakalamak için alarma geçti. Söz konusu motosiklet, üzerinde bir otomobile ait sahte plaka ile Zeytinlik Mahallesi’nde ele geçirildi. Polis motosikleti birakan 3 kisinin 06 plakali araçla kaçtigini tespit etti. Ankara’dan Samsun’a geldigi tespit edilen araç, Samsun-Ankara karayolu Toybelen Kavsagi’nda içinde 3 kisi ile birlikte yakalandi. Araçta bulunan ve çok sayida suç kayitlari olan B.C.A., B.G. ve A.C.I. gözaltina alindi. Polis yaptigi arastirmada kuyumcuyu Whatsapp’tan tanimadigi bir numaranin aradigini ve kuyumcu söz konusu aramaya cevap vermeyince bir kisinin ,"Ben E.Y.. Bize 10 milyon borcun var. Ödemezsen sokaklara çikamazsin" diye mesaj attigi tespit edildi. Polis, kuyumcunun kimseye borcu olmadigini ve suç örgütünün 10 milyon lira haraç istedigini belirledi. Ancak, söz konusu kuyumcu dükkanina bu kez de geceleyin silahli saldiri düzenlendi.

Samsun Cumhuriyet Bassavciligi koordinesinde art arda operasyon düzenleyen polis, olayla ilgili 1’i kadin 2’si 18 yasindan küçük olmak üzere toplam 7 kisiyi gözaltina aldi. 7 kisi polisteki sorgularinin ardindan bugün Samsun Adliyesine sevk edildi.
Kaynak: İHA