KBÜ En Çok Tercih Edilen Üniversiteler Arasinda Yer Aldi

Karabük Üniversitesi, 2024 Yüksekögretim Kurumlari Sinavi (YKS) yerlestirme sonuçlarinin açiklanmasinin ardindan yüzde 96,6 doluluk oraniyla en çok tercih edilen üniversiteler arasinda yerini aldi.

KBÜ En Çok Tercih Edilen Üniversiteler Arasinda Yer Aldi
Yüksekögretim Kurumlari Sinavi 2024 yerlestirme sonuçlarinin açiklanmasiyla Karabük Üniversitesinde özel yetenek sinavlari ile ögrenci alinan bölümler disinda, lisans ve ön lisans olmak üzere 5 bin 848 olan kontenjana 5 bin 647 ögrenci yerleserek doluluk orani yüzde 96,6’ya ulasti.

Karabük Üniversitesi lisans bölümlerine 2 bin 758, ön lisans bölümlerine ise 2 bin 889 kisi yerlesti. “Bilim merkezli ögrenci dostu üniversite” slogani ile yola çikan Karabük Üniversitesinde bu yil ilk kez ögrenci almaya baslayan Edebiyat Fakültesi Psikoloji Bölümü, Isletme Fakültesi Isletme (Ingilizce) Bölümü, Bilisim Teknolojileri Meslek Yüksekokulu Oyun Gelistirme ve Programlama, Ön-Yüz Yazilim Gelistirme ve Yapay Zekâ Operatörlügü Programlari, Eflani Meslek Yüksekokulu Atçilik ve Antrenörlügü Programi ve Eskipazar Meslek Yüksekokulu Eser Koruma Programinda tam doluluk oranina ulasildi.

Yüksekögretim Kurumlari Sinavi 2024 sonuçlarinin açiklanmasinin ardindan ögrencileri tebrik eden Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kirisik, “Karabük Üniversitesi ailesine katilmaya hak kazandiginiz için sizleri gönülden tebrik ediyorum. Zorlu bir süreci geride birakarak üniversite hayatiniza ilk adiminizi atiyorsunuz. Karabük Üniversitesi olarak, her birinizi burada görmekten büyük mutluluk duyuyoruz. Üniversitemiz, sahip oldugu güçlü akademik kadrosu, yenilikçi egitim programlari ve modern kampüs imkanlariyla sizlere en iyi egitim-ögretim imkanlarini sunmayi hedeflemektedir. Bu güzel yolculukta, sadece akademik bilgi ve becerilerinizi gelistirmekle kalmayacak, ayni zamanda sosyal, kültürel ve kisisel anlamda da kendinizi kesfetme firsati bulacaksiniz. Egitim hayatiniz boyunca sizlere en iyi destegi saglamak için buradayiz. Sizlerden beklentimiz, derslerinizde basarili olmanin yani sira, üniversitemizin sundugu tüm firsatlari degerlendirerek kendinizi her alanda gelistirmenizdir. Unutmayin ki, üniversite hayati sadece bir ögrenme süreci degil, ayni zamanda bir gelisim ve olgunlasma sürecidir. Yeni dönemin sizlere, ailenize ve ülkemize hayirli olmasini diler, Karabük Üniversitesinde geçireceginiz yillarin, hayatinizdaki en güzel hatiralardan biri olmasini temenni ederim. Bu büyük aileye tekrar hos geldiniz. Basarilarinizin devamini dilerim” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA