Erciyes Uluslararasi Yol Ve Dag Bisikleti Yarislari Basliyor

Erciyes Uluslararasi Yol Yaris serisi; Kayseri Büyüksehir Belediyesi is birligi ile Uluslararasi Dünya Bisiklet Birligi (UCI) takvimine göre 24-25 Agustos tarihlerinde Erciyes’te düzenlenecek. Ayni tarihlerde Kayseri Dag Bisikleti Kupasi düzenlenecek.

Erciyes Uluslararasi Yol Ve Dag Bisikleti Yarislari Basliyor
Türkiye’de bisikletin merkezi haline gelen Kayseri Erciyes, geleneksellesen uluslararasi yol ve dag bisikleti müsabakalarina ev sahipligi yapmaya devam ediyor. Kis sporlarinin yani sira yazin da profesyonel antrenman kampi, dag ve tabiat sporlari üssü olarak bir çok sportif dalda profesyonel sporcularin cazibe noktasi olan Erciyes, global bisiklet camiasinin dikkatlerini çekerek, önemli müsabakalara sahne olacak. Uluslararasi Dünya Bisiklet Birligi takviminde bulunan 24-25 Agustos tarihlerinde düzenlenecek Erciyes Uluslararasi Yol Bisiklet Yaris serisi, Kayseri Büyüksehir Belediyesi is birligi ve Develi Belediyesi, Erciyes A.S., Spor A.S. Erciyes Yüksek Irtifa ve Spor Turizmi Dernegi destekleri ile yapilacak. Bisiklet yarislarina Türkiye basta olmak üzere, Isviçre, Avusturalya, Ingiltere, Japonya, Ukrayna, Venezuela, Iran, Eritre, Kazakistan’dan 70 profesyonel sporcu katilacak. Yarislar, 24 Agustos Cumartesi Grand Prix Soganli etabi ile baslayacak. Bisikletçiler 113 km uzunlugundaki bu parkurda Kayseri Üniversitesi Develi Seyrani Kampüsü önünden baslayip yine ayni yerde bitis noktasina ulasacak. Kayseri’nin tarihi ve dogal güzelliklerini barindiran bölgeler içerisinde gerçeklesecek Uluslararasi bisiklet yarislari Grand Prix Kaisareia etabi ile devam edecek. 128 km uzunlugundaki parkur Cumhuriyet Meydani’ndan baslayip Erciyes Kayak Merkezi Tekir Kapi’da sona erecek. Ayrica 25 Agustos Pazar günü Erciyes’te Kayseri MTB Cup müsabakalari düzenlenecek. Yaris takvimi ise su sekilde;

24 Agustos 2024 Cumartesi; Grand Prix Soganli - Kayseri Üniversitesi Develi Seyrani Kampüsü Start saat 09.00

25 Agustos 2024 Pazar; Grand Prix Kaisareia - Cumhuriyet Meydani Start saat 09.00, Kayseri MTB Cup - Erciyes Tekir - Start saat 10.00.
Kaynak: İHA