Büyüksehir Personeline Lösemi - Kanser Hastaliklari Farkindalik Egitimi Verildi

Kayseri Büyüksehir Belediyesi tarafindan personele yönelik Lösemi-Kanser Hastaliklari Farkindalik Egitimi düzenlendi. Büyüksehir Belediyesi Genel Sekreter Yardimcisi Serdar Öztürk, “Insana dokunan hizmetler yapmaktayiz. Kapilarimizi açtik, gönlümüzü açtik” dedi.

Büyüksehir Personeline Lösemi - Kanser Hastaliklari Farkindalik Egitimi Verildi
Kayseri Büyüksehir Belediyesi, Insan Kaynaklari ve Egitim Daire Baskanligi ile Lösemili Çocuklar Vakfi (LÖSEV) is birliginde Lösemi-Kanser Hastaliklari Farkindalik Egitimi verildi.

Büyüksehir Belediyesi Meclis Salonu’nda gerçeklesen egitim programina Büyüksehir Belediyesi Genel Sekreter Yardimcisi Serdar Öztürk, Insan Kaynaklari ve Egitim Daire Baskani Oguzhan Postalli, LÖSEV yetkilileri ile personel katildi.

Kayseri Büyüksehir Belediyesi olarak, Sivil Toplum Kuruluslari, kamu kurum ve kuruluslari ile is birligi içerisinde pek çok faaliyeti yürüttüklerini dile getiren Kayseri Büyüksehir Belediyesi Genel Sekreter Yardimcisi Serdar Öztürk, bu faaliyetlerin de bereketini yasadiklarini ifade etti.

Öztürk, Büyüksehir Belediyesi olarak insana dokunan hizmetler yapmakta olduklarinin altini çizerek, konusmasinda sunlari kaydetti;

"Insana dokunan hizmetler yapmaktayiz. Bugün de burada Kayseri Büyüksehir Belediyemiz insan kaynaklari daire baskanligimiz ve Kayseri LÖSEV Il Koordinatörlügü ile bir egitim semineri düzenledik. Bu seminere katkilarindan dolayi hem hos geldiniz diyorum hem de tesekkürlerimi sunuyorum. Ayni zamanda Kayseri Büyüksehir Belediye Baskanimiz Sayin Dr. Memduh Büyükkiliç baskanimin da sizlere selamlarini ayrica iletmek istiyorum.”

Lösemili çocuklara hizmet eden, onlara dokunan Türkiye’deki hemen her ilde faaliyetlerini egitim, yardim gibi hizmetlerle insana dokunan çalismalari ile hayata dokunan bir vakfin bir egitim çalismasinda beraber olduklarini ifade eden Öztürk, “Kapilarimizi açtik, gönlümüzü açtik. Biz de ayni duygularla, bu çocuklarimiza ya da rahatsizliga düçar olmus kisilere nasil hizmet edebiliriz, onun kaygisi içerisinde çalismalarimizi yürütürken, bir de bilinçlendirme çalismasi olarak, egitim faaliyeti olarak, lösemi ile mücadele ile ilgili Kayseri il koordinatörlügündeki halkla iliskiler sorumlusu Sayin Murat Bey’den bu konu ile ilgili bilgileri alacagiz” diyerek, söz konusu hastaligin çaresi oldugunu ve LÖSEV’in her zaman yanlarinda olacaklarini vurguladi. Sunulan egitim imkânindan dolayi Baskan Büyükkiliç ve Genel Sekreter Yardimcisi Serdar Öztürk’e tesekkür eden Lösemili Çocuklar Saglik ve Egitim Vakfi Il Koordinatörü Sibel Kursun da “LÖSEV ve kanser farkindaligiyla ilgili seminer vermek istedik. Kanser artik toplumumuzun bir gerçegi, en son Haziran ayinda yapilan bir arastirmaya göre ülkemizdeki kanser orani yüzde 38 gibi yüksek bir rakama ulasmis durumda. Bizler bu konuda hem neler yapiyoruz hem de nelerle karsilasabiliriz? Bunlar hakkinda bilgi vermek istedik” ifadelerini kullandi.

Lösemili çocuklarin ve ailelerinin bu zorlu mücadelelerinde destek olmak ve LÖSEV çalisanlarini desteklemek amaciyla düzenlenen programda, egitmen Murat Gündogan tarafindan katilimcilara kanser konusunda farkindalik olusturacak bilgiler paylasildi.
Kaynak: İHA