Baskan Büyükkiliç Açiklamasi 'Gastronomi Turizmine Yönelik Projelerimiz Sürüyor'

Kayseri Büyüksehir Belediye Baskani Dr. Memduh Büyükkiliç, UNESCO Türkiye Milli Komisyonu Yenilikçi Sehirler Agi Ulusal Listesi’nde yer alan Kayseri’de gastronomi turizmine yönelik çalismalarin ve projelerin sürdügünü ifade etti.

Baskan Büyükkiliç Açiklamasi 'Gastronomi Turizmine Yönelik Projelerimiz Sürüyor'
Sosyal belediyeciligin en güzel örneklerini sergileyen Baskan Büyükkiliç yönetimindeki Kayseri Büyüksehir Belediyesi, gastronomi sehri Kayseri’de kadim kentin lezzet dolu mutfagini layikiyla tanitmaya devam ediyor.

Büyüksehir Belediye Baskani Dr. Memduh Büyükkiliç, konu ile ilgili yaptigi açiklamada, Büyüksehir Belediyesi’nin gastronomi turizmine yönelik önemli hizmetler ve projeleri hayata geçirdiklerini belirtti.



“Hem Etkinlik Yapiyor Hem de Altyapi Olusturuyoruz”

Gastronomi dalinda UNESCO Türkiye Milli Komisyonu Yenilikçi Sehirler Agi Ulusal Listesi’nde yer alan Kayseri’yi dünyaya tanitmayi amaçladiklarini vurgulayan Baskan Büyükkiliç, “Gastronomi Çalistayi ve Gastronomi Günleri derken amacimiz hem Kayseri’de bir etkinlik yapilmasini saglamak hem de bu alanda altyapi olusturmamizdir” dedi.



Projeler Hizla Devam Ediyor

Büyükkiliç, gastronomi turizmine yönelik çalismalarin ve projelerin tüm hiziyla devam ettigini kaydederek, sunlari söyledi:

“Recep Tayyip Erdogan Millet Bahçesi içerisinde Mutfak Sanatlari Merkezimiz bitme asamasinda. 6 bin metrekare kapali alani içeren, içerisinde yeme-içme mekânlari, gastronomiye özgü atölyeleri olacak. UNESCO’nun Yenilikçi Sehirler Agi Listesi’nde yer aldik, bunu da kalici kilma adina gerekli çalismayi yapiyoruz. Kayseri Üniversitesi zaman zaman bu dalda önemli ödüller alip, Kayseri’mizin adini duyuruyor. Kayseri’mizde cografi isaretli 30’a yakin ürün söz konusu, Sayin Valimizin belediyelerimiz ile is birligi halinde kooperatif ile ilgili yaptigi çalismalar var.”

Baskan Büyükkiliç, degisik tatlarin, degisik medeniyetlerin zenginligi ile iyi bir noktada olan Kayseri’nin gastronomi sehri oldugunu sözlerine ekledi.
Kaynak: İHA