Terminale Yeni Yazihane Yapimina Karsi Çikan Esnaf Kepenk Kapatti Açiklamasi Sakarya'dan Bilet Satislari Durduruldu

Sakarya Büyüksehir Otobüs Terminali’ne belediyenin yazihane açma karari esnafa kepenk kapattirdi. Anlasmaya varilamayan olayda birçok seyahat sirketi bilet satislarini durdurdu. Sakarya Büyüksehir Belediyesi’nden konuya iliskin yapilan açiklamada, “Sakarya Büyüksehir Belediyesi’nin Ocak 2022 meclis toplantisinda Büyüksehir Terminali’ne 2 yazihane daha yapilmasina dair karar alinmis, bu karara iliskin herhangi bir iptal karari söz konusu olmamistir” denildi.

Terminale Yeni Yazihane Yapimina Karsi Çikan Esnaf Kepenk Kapatti Açiklamasi Sakarya'dan Bilet Satislari Durduruldu
Sakarya Büyüksehir Belediyesi, 19 yazihanenin bulundugu otobüs terminaline iki yazihane daha açma karari aldi. Karara karsi çikan ve Büyüksehir yetkilileri ile görüsmeden olumlu sonuç alamayan terminalde bulunan birçok esnaf kepenk kapatti. Sakarya Büyüksehir Belediyesi’nden yapilan açiklamada Ocak 2022 meclis toplantisinda Büyüksehir Terminali’ne 2 yazihane daha yapilmasina dair karar alindigini ve bu karara iliskin herhangi bir iptal karari söz konusu olmadigini duyurdu. Maddi anlamda daralmaya gittiklerini ve bu sebeple güçlükle ayakta durduklarini belirten esnaflar ise alinan bu kararin ardindan is yerlerini kapatarak anahtarlarini belediyeye iade karari aldiklarini ifade etti.



“2 yazihane kararina iliskin herhangi bir iptal söz konusu olmamistir”

Sakarya Büyüksehir Terminali’nde seyahat firmalarinin kepenk kapatma eylemine iliskin olarak belediyeden yapilan açiklamada, “Sakarya Büyüksehir Belediyesi’nin Ocak 2022 meclis toplantisinda Büyüksehir Terminali’ne 2 yazihane daha yapilmasina dair karar alinmis, bu karara iliskin herhangi bir iptal karari söz konusu olmamistir. Bugün itibariyle sehrimiz yerel firmalarinin kullanimi için o tarihte mecliste alinan karar geregi Sehirlerarasi Otobüs Terminali’ne 2 yazihane daha yapilmasi için harekete geçilmistir. Meclis karari olan ve herhangi bir iptalin söz konusu olmadigi kararla ilgili terminal esnafi kepenk kapatmistir. Transit otobüslerin terminale girmemesi gibi bir durum söz konusu degildir. Büyüksehir Belediyesi’nin terminalin yolculara kapatilmasina dair bir inisiyatifi yoktur. Büyüksehir Belediyesi olarak vatandaslarimizin seyahat özgürlügünü kisitlayan bir duruma düsülmesi halinde yeniden ihale yoluna gitme hakkimizi sakli tutmakla beraber, kepenk kapatan firmalardan bilet alan yolcularin ilgili acentelerle görüsmeleri gerekmektedir. Ayrica Büyüksehir Belediyesi olarak esnaflarimizi korurken, vatandaslarimizin da daha iyi hizmet almasi için gayretle çalisiyoruz. Ocak 2022 tarihinde alinan ilgili meclis karari sekilde; Sakarya Büyüksehir Belediyesi otobüs terminalinde BELPAS A.S tarafindan muhtelif yerlerde yazihane yapilmasi ve isletme hakkinin devri, devir islemleri için Büyüksehir Belediye Baskani ve Büyüksehir encümenine yetki verilmesi 10.01.2022 karar tarihi 1/89 sayisi” ifadeleri yer aldi.

“Bizim terminalimizde kesinlikle ilave bir is yerine ihtiyaç yoktur”

Esnaf adina konusan Sakarya Büyüksehir Belediyesi Otobüs Terminali Terminal Esnafi ve Otobüs Isletmecileri Dernegi 2’nci Baskani ve terminalde isletme sahibi olan Ibrahim Derman, “Sadece yazihaneler degil tüm isletmeler kapandi su anda. Ekmegimizin her geçen gün küçülmesine ragmen biz ayakta durmaya çalisirken terminalimize ilave bir is yerleri yapilma karari alindi. Bu gece ilave is yeri yapmak üzere buraya girisimde bulunuldu, biz de bununla ilgili gerekli yerlerle iletisime geçtik. Bu girisimi biz esnaflar, is yerlerini kapatarak anahtarlarini belediyeye iade karari almistir. Bizim terminalimizde kesinlikle ilave bir is yerine ihtiyaç yoktur. Atil olan is yerleri var, buralari canlandirsin, mevcut esnafin potansiyelini artiracak girisimlerde bulunulsun. Biz yasal haklarimizi aramak adina esnafimizin hep birlikte almis oldugu karari uygulamaya geçirdik. Bu gece saat 23.00’ten itibaren Sakarya ilimizden hizmet almak isteyen yolcularimiza hizmetimizi maalesef istemeyerek de olsa sonlandirmis bulunuyoruz” seklinde konustu.



Polis korumasi esliginde yazihane kurulumu

Yazihanenin artirilmasi karari sonrasinda büyüksehir yetkilileri kurulum için malzemelerin montajini yaparken esnaf ile olusabilecek muhtemel gerginligin önlenmesi adina çok sayida polis ekipleri terminalde yazihane kurulumu yapilan bölgede güvenlik önlemi aldi.

Kepenk kapatan esnafa katilmadi

Öte yandan, esnafin is durdurma kararina karsi çikan Sakarya-Düzce arasi yolcu tasimaciligi acentesi bulunan sahibi Muhammet Ali Atan ise bu kararin vatandasi magdur ettigini, kepenk kapatan esnafa katilmadigini söyleyerek firmasinin faaliyete devam ettigini söyledi.

Kaynak: İHA