Melikgazi'nin Sembol Eseri Çarsi Melikgazi'de Peyzaj Çalismalari Basladi

Melikgazi Belediyesi, Kayseri’nin sembol degerlerinden biri olacak, örnekleri yalnizca Avrupa’da bulunan, Türkiye’de ilk olma özelligi ile adindan söz ettiren “Çarsi Melikgazi” projesini tamamlayarak peyzaj çalismalarina basladi.

Melikgazi'nin Sembol Eseri Çarsi Melikgazi'de Peyzaj Çalismalari Basladi
Kendine has mimarisiyle, dokusuyla Kayseri’nin imza eserlerinden biri olan Çarsi Melikgazi’nin, yillar sonra da islevini kaybetmeden vatandaslara hizmet edecegini, çok begenilecegini belirten Melikgazi Belediye Baskani Doç. Dr. Mustafa Palancioglu, Çarsi Melikgazi’deki çalismalari inceleyerek sunlari söyledi:

“Kayseri’nin, Melikgazi’nin belki de Türkiye’ye örnek olacak en önemli projelerinden bir tanesi: Çarsi Melikgazi. Gida üzerine alisveris yapilabilecek, yedi gün boyunca açik olacak, misafirlerinizin en iyi sekilde agirlanacagi, meyve, sebze, et, baharat alacagi; hatta yemek yiyebilecegi, aperatifler atistiracagi çok güzel bir mekan. Örnegi yalnizca Avrupa’da bulunan projemiz Türkiye’de ilk olacak. Kayseri’ye yakisacak çok güzel bir proje. Içinin çalismalari tamamen tamamlandi; simdi dis peyzajina basliyoruz insallah. 2025 yili girmeden Çarsi Melikgazi’nin açilisini hep beraber yapmak istiyoruz. Gerçekten dokusuyla, mimarisiyle belki 50 sene, 100 sene sonra insanlar burada alisveris yapip, güzel bir eser oldugunu söyleyecekler. Aksami ayri güzel, hafta sonu ayri güzel olacak. Çarsi Melikgazi, çesitli etkinliklerin yapilacagi, canli müzigin olacagi, el ürünleri pazarlarinin, dogal ürün pazarlarinin olacagi güzel bir mekan. Melikgazi’mize, Kayserimize, ülkemize insallah hayirli olsun. Açilisina tüm Türkiye’den misafirlerimizi davet edecegiz. Burasi Kayseri’ye ve Melikgazi’ye yakisacak en önemli sembol, imza eserlerden bir tanesi oldu. Insallah Cenab-i Allah açilisini da hep birlikte yapmayi nasip etsin. Hayirli olsun insallah.”
Kaynak: İHA