Manisa Müzesi Için Ankara'dan Heyet Geliyor

AK Parti MKYK Üyesi ve Manisa Milletvekili Mücahit Arinç saha çalismalari kapsaminda açilisi bir türlü gerçeklestirilemeyen Manisa Müzesi ve yapimi devam eden Manisa Il Halk Kütüphanesi insaatinda incelemelerde bulundu. Arinç, müzenin tefrisati için Kültür ve Turizm Bakanligi ile yaptigi görüsmeler sonucunda Ankara’dan Manisa’ya bir heyetin gelip çalismalara baslayacagini söyledi.

Manisa Müzesi Için Ankara'dan Heyet Geliyor
Yasama yilinin son bulup TBMM’nin tatile girmesiyle beraber milletvekilleri saha çalismalarini hizlandirdi. AK Parti MKYK Üyesi ve Manisa Milletvekili Mücahit Arinç da bu kapsamda çalismalarini Manisa merkezde sürdürdü. Gördes ve Salihli ilçelerinde çikan yangin kontrol altina alindiktan sonra bölgeden Manisa merkeze gelen Mücahit Arinç, Kültür ve Turizm Il Müdürlügü’nün yatirim ve projelerini yerinde inceledi.

Açilisi yilan hikayesine dönen Manisa Müzesi’ni gezen Arinç, müzenin tefrisati için Kültür ve Turizm Bakanligi ile yaptigi görüsmeler sonucunda Ankara’dan Manisa’ya bir heyetin gelip çalismalara baslayacagini söyledi.



"Manisa’nin hafizasini tazeleyecegiz"

Ardindan Manisa Il Halk Kütüphanesi insaatini da yerinde inceleyen Arinç, Il Kültür ve Turizm Müdürü Ibrahim Sudak’tan projeye dair teknik bilgiler aldi. Kis aylarina kalmadan açilmasi beklenen kütüphanenin güçlü teknolojik alt yapisinin çagin ihtiyaçlarini karsilamasi yönünden önemli oldugunu belirten Arinç, "Sehrimizin donanimli bir kütüphaneye ihtiyaci vardi. Projemizle bu ihtiyaç açigini kapatmayi planliyoruz. Kütüphaneler insanligin ortak hafizasidir. Bizler de bu projemizle Manisa’mizin hafizasini tazeleyecegiz." dedi.

Kaynak: İHA