Konya Büyüksehir Bisiklet Tamircisi Olmayan Mahallelere 'Bisbulans' Ile Hizmet Götürüyor

Konya Büyüksehir Belediyesi, 31 ilçede bisiklet tamircisi olmayan mahallelere, bisiklet tamir araci “Bisbulans” ile hizmet veriyor.

Konya Büyüksehir Bisiklet Tamircisi Olmayan Mahallelere 'Bisbulans' Ile Hizmet Götürüyor
Konya Büyüksehir Belediyesi, 635 kilometre bisiklet yoluyla Türkiye’de açik ara önde olan Konya’da “Bisbulans” adli bisiklet tamir araci ile 31 ilçede hizmet vermeye basladi.

Konya Büyüksehir Belediye Baskani Ugur Ibrahim Altay, “Bisiklet Sehri Konya”da yine örnek bir uygulamayi hizmete sunmanin mutlulugunu yasadiklarini belirterek, “Bisiklet tamircisi olmayan mahallelerimizde çocuklarimizin bisiklet bakimlarini yapmak için yola çiktik. Bisiklet yollari, bisiklet tramvayi, bisiklet tamir istasyonlarindan sonra yeni uygulamamiz, bisiklet sehri Konya’miz ve bisikletine bakim yapilan çocuklarimiz için çok degerli” dedi.



"Bisikletleri tamir ederek tekrar kullanima kazandiriyoruz"

Bisbulans ile çocuklarin ve vatandaslarin tamir ettiremedikleri bisikletlerin, tamir edilerek tekrar kullanilabilir hale getirildigini ifade eden Baskan Altay, sunlari kaydetti: “Bisiklet Sehri Konya’mizda bisiklet kullanimini yayginlastirmak ve bu konudaki farkindaligi artirmak için çaba sarf ediyoruz. Bisiklet kullanimini ne kadar çok artirabilirsek, hem sehrimize hem de ülkemize ekonomi, çevre ve saglik gibi basliklarda o kadar katki saglamis oluruz. Bu çerçevede hayata geçirdigimiz mobil bisiklet tamir aracimiz Bisbulans ile 31 ilçemizde tamir edilmeyi bekleyen bisikletleri tamir ederek tekrar kullanima kazandiriyoruz. Bisbulans aracimizin sehrimize hayirli olmasini diliyorum.”

Vatandaslar ve çocuklar Baskan Altay’a tesekkür etti

Derbent Çiftliközü Mahallesi Muhtari Hüseyin Tasçi, proje sayesinde bisikletini tamir ettirmek isteyen birçok çocuga ulasildigini, ihtiyaçlarin karsilandigini belirterek, Konya Büyüksehir Belediye Baskani Ugur Ibrahim Altay’a tesekkür etti. Bisikletlerindeki çesitli arizalari tamir ettiren çocuklar da bisikletlerine artik gönül rahatligiyla bineceklerini söyledi.

Tamir edilen bisikletlerine tekrar binebilmenin mutlulugu yasayan çocuklar, Konya Büyüksehir Belediye Baskani Ugur Ibrahim Altay’a tesekkürlerini iletti.

Torununun bisikletini tamir ettiren mahalle sakinlerinden Hüseyin Eren de “Kullanilmayan bisikletler kullanilir hale geldi. Çocuklari sevindirdiniz. Çok tesekkür ederim” ifadelerini kullandi.

Bisikletlerin tamir ihtiyacini karsilayacak sekilde gerekli malzemeler ile donatilan Bisbulans araci ile bisikletlerin fren, vites, zincir, koltuk, lastik, akort, jant gibi tamir ve bakimlari, parça degisimleri gerçeklestiriliyor. Araç üzerinde bulunan günes panelleri, araç içerisinde bulunan hava kompresörün enerji ihtiyacini karsiliyor. Aracin sag tarafinda bulunan açilir kapanir tente sistemi de tamir esnasinda gölgeleme sagliyor.
Kaynak: İHA