Kavgada 1 Kisiyi Biçakla Öldüren Saniklar Hakim Karsisinda

Kayseri’nin Melikgazi ilçesinde 1 kisinin hayatini kaybettigi kavgaya karisan 2 sanik hakim karsisina çikti. Mahkemede ifade veren saniklar suçu birbirlerinin üzerlerine atmaya çalisti.

Kavgada 1 Kisiyi Biçakla Öldüren Saniklar Hakim Karsisinda
Kayseri Adalet Sarayi 2. Agir Ceza Mahkemesi’nde görülen durusmaya, tutuklu saniklar Alican U. ve Sibel Y., müstekiler ve taraf avukatlari katildi.

Sanik Alican U., savunmasinda, "Sokakta yürüdügümüz esnada, tanimadigim bir sahis arkamizdan küfretti ve elindeki sopa ile tehditler savurdu. Daha sonra yanimiza gelerek, bana elindeki sopayla vurdu. Yerden buldugum sopa ile kendimi korumak için karsilik verdim. Kavgada ben de yaralandim. Olay yerinden uzaklastiktan sonra yanimdaki Sibel Y., ’agabey ben biçakla vurdum’ dedi.

Polisler geldiginde bizi gözaltina aldilar. Vicdanim rahat, ben biçaklamadim" ifadelerini kullandi.

Sanik Sibel Y. ise maktulü daha önce 2-3 kez gördügünü ancak tanimadigini iddia ederek, "Olay gecesi yanimda biçak vardi. Alican U. benden biçagi alarak maktule vurdu. Polisler gelmeden, beni ve çocuklarimi tehdit etti. ve ’sen üstleneceksin’ dedi.

Korkudan üzerime almak zorunda kaldim" dedi.

Maktulün müsteki yakinlari, saniklardan sikayetçi olduklarini belirterek, en agir sekilde cezalandirilmalarini talep etti.

Birbirlerini suçlayan saniklar, maktulü kendilerinin biçaklamadigini öne sürdü. Taniklarin da dinlendigi durusmada, mahkeme heyeti, sanik Alican U.’nun yurt disi yasagi ile tahliyesine karar vererek, eksikliklerin giderilmesi için durusmayi erteledi.

Yogunburç Caddesi üzerinde iddiaya göre, Alican U. ve kiz arkadasi Sibel Y. ile yolda yürüyen Bayram Yildirim (48) arasinda bilinmeyen bir sebepten tartisma çikti. Tartismanin kavgaya dönüsmesi üzerine Bayram Yildirim, vücuduna isabet eden biçak darbeleri ile agir yaralandi. Haber verilmesi üzerine olay yerine polis ve saglik ekipleri sevk edildi. Ilk müdahalesinin ardindan ambulansla Erciyes Üniversitesi Tip Fakültesi Hastanesi’ne kaldirilan Bayram Yildirim, yapilan müdahalelere ragmen kurtarilamayarak hayatini kaybetti. Polis ekipleri tarafindan yapilan çalismalarda da Alican U. ve Sibel Y. ise yakalanarak gözaltina alindi.

Emniyetteki islemleri tamamlanan Alican U. ve Sibel Y., adli tabiplikteki saglik kontrollerinin ardindan sevk edildikleri mahkeme tarafindan tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Kaynak: İHA