Malezya Islam Sanatlari Müzesinde Fotograf Sergisi Açildi

Yunus Emre Enstitüsü, Malezya Islam Sanatlari Müzesi tarafindan “Bir Inananin Gözünden: Mekke, Medine, Kudüs ve Istanbul” adli fotograf sergisi düzenlendi.

Malezya Islam Sanatlari Müzesinde Fotograf Sergisi Açildi
Kuala Lumpur Büyükelçiligi, Kuala Lumpur Yunus Emre Enstitüsü ve Malezya Islam Sanatlari Müzesi tarafindan “Bir Inananin Gözünden: Mekke, Medine, Kudüs ve Istanbul” adli fotograf sergisi düzenlendi.

Malezya Islam Sanatlari Müzesinin ev sahipliginde gerçeklestirilen açilis törenine Malezya Basbakaninin Esi Dato Seri Dr Wan Azizah Dr Wan Ismail, Malezya Basbakan Yardimcisi Dato Sri Haji Fadillah bin Haji Yusof, Türkiye’nin Malezya Büyükelçisi Emir Salim Yüksel, yabanci misyon sefleri, davetliler ve sanatseverler istirak etti.

Programda, Malezya Basbakan Yardimcisi Dato Sri Haji Fadillah bin Haji Yusof ve Kuala Lumpur Büyükelçisi Emir Salim Yüksel tarafindan konusmalar gerçeklestirildi.

Konusmalarin ve kurdele kesme töreninin ardindan Fotograf Sanatçisi Orhan Durgut’un fotograflarindan olusan sergide, konuklar sergiyi gezerken Sanatçi Durgut’tan fotograflarin hikâyelerini dinleme firsati buldu.

Malezya basininin yogun ilgi gösterdigi programda Fotograf Sanatçisi Orhan Durgut, yaptigi açiklamada serginin ortaya çikma fikrine iliskin su ifadeleri kullandi:

“Bu çalismaya, geçtigimiz 10-15 yilda büyük bir mimari degisim geçiren Mekke-i Mükerreme ve Medine-i Münevvere’den basladim. Uzun yillar Haremi Serif’in degisimlerini kayda geçirip arsivledim. Devaminda Islam tarihinde küçük de olsa bir hikâyesi olan kadim sehirleri ve içinde barindirdiklari Islami degerleri ve yasamlari arsive katmaya basladim. Bugüne kadar 35 ülkenin 111 sehrinde binlerce Islami mekânlarin çekimlerini yapip arsivledim.”

Sanatçi Durgut, “Arsivimizdeki konu basliklari onlarca akademik konuya kaynak olabilecek nitelik tasiyor. Arsivde benim kadrajimdan sadece 3 farkli kamera ile 500 binden fazla yüksek kaliteli görsel malzeme toplanmis oldu. Hâlen hiç gidemedigimiz ya da tekrar gitmemiz gereken pek çok yer var” diye konustu.

“Bir Inananin Gözünden: Mekke, Medine, Kudüs ve Istanbul” adli sergi, 30 Ekim 2024 tarihine kadar sanatseverlerin begenisine sunulacak.
Kaynak: İHA