Bakan Yerlikaya, Haniye Için Kilinan Giyabi Cenaze Namazina Katildi

Bir dizi ziyaretler için Edirne’ye gelen Içisleri Bakani Ali Yerlikaya, sehit edilen Hamas’in Siyasi Büro Baskani Ismail Haniye için kilinan giyabi cenaze namazina katildi.

Bakan Yerlikaya, Haniye Için Kilinan Giyabi Cenaze Namazina Katildi
Cuma namazini Eski Cami’de kilan Bakan Yerlikaya, daha sonra Iran’in baskenti Tahran’da suikasta ugrayan Hamas Siyasi Büro Baskani Ismail Haniye için kilinan giyabi cenaze namazina katildi.

Il Müftüsü Hasan Basoglu’nun kildirdigi namazin ardindan dua edildi. Vatandaslar da giyabi cenaze namazina eslik etti. Içisleri Bakani Yerlikaya, cami çikisinda vatandaslarla hatira fotografi çektirdi. Bakan Yerlikaya daha sonra Edirne Valiligi’ni ziyaret etti.

Yerlikaya, valilik önünde Edirne Valisi Yunus Sezer, Jandarma Genel Komutani Orgeneral Arif Çetin, Sahil Güvenlik Komutani Tümamiral Ahmet Kendir, Il Emniyet Müdürü Onur Karaburun, Il Jandarma Komutani Albay Haci Ali Büber, MHP Edirne Il Baskani Emre Tokluoglu ve protokol üyeleri tarafindan karsilandi.

Valilik Seref Defteri’ni imzalayan Bakan Yerlikaya, Edirne Valisi Yunus Sezer’den kentte yürütülen çalismalar ile ilgili bilgi aldi.

Bakan Yerlikaya valilik ziyaretinin ardindan Türkiye’nin huzuru sloganiyla Edirne asayis ve Güvenlik toplantisina katildi.

Toplanti basina kapali gerçeklestirildi.

Kaynak: İHA