Bakan Yerlikaya Açiklamasi 'Edirne'de Kisilere Karsi Suç Olaylarinda Yüzde 12,2 Düsüs Var'

Içisleri Bakani Ali Yerlikaya, Edirne’de kisilere karsi 10 önemli suçta suç oraninin yüzde 12,2 düstügünü belirterek, "Bütün rakamlar gerçekten takdire sayan, olay sayisinda düsüs var" dedi.

Bakan Yerlikaya Açiklamasi 'Edirne'de Kisilere Karsi Suç Olaylarinda Yüzde 12,2 Düsüs Var'
Içisleri Bakani Ali Yerlikaya, Edirne’de katildigi "Türkiye’nin Huzuru Toplantisi" sonrasi yaptigi açiklamada, Edirne’de 1 Haziran 2023-31 Temmuz 2024 tarihleri arasinda güvenlik güçleri tarafindan gerçeklestirilen bazi operasyonlara iliskin bilgileri paylasti. Yapilan toplantida Edirne’deki asayis suçlariyla ilgili emniyet, jandarma ve sahil güvenlikten bilgi alan Bakan Yerlikaya, yilin ilk 7 ayinda gerçeklestirilen basarili çalismalari anlatti. Bakanlik olarak huzuru ve güvenligi saglamak için terörle mücadeleden zehir tacirlerine, organize suç örgütlerinden göçmen kaçakçiligi organizatörlerine kadar suç ve suç odaklariyla büyük mücadele verdiklerini söyleyen Bakan Yerlikaya, tüm Türkiye’de oldugu gibi Edirne’de de suçta kibirlenenleri, huzura kastedenleri, hukuktan ve milletten aldiklari güçle tek tek bitireceklerini ifade etti.

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in liderliginde Türkiye Yüzyili’nda huzuru tesis etme noktasinda kararliliklarinin tam olduguna deginen Yerlikaya, kisilere karsi 10 önemli suçta Edirne’de suç oraninin yüzde 12,2 düstügünü ve bunun Türkiye ortalamasinin üzerinde oldugunu söyledi.

Mal varligina karsi islenen 10 önemli suçta da olay sayisinin yüzde 44,5 düsürüldügünü dile getiren Yerlikaya, "Bu da Türkiye ortalamasinin üzerinde. Evden hirsizlikta hem jandarma, hem emniyet bölgesinde 1 Ocak 2023-31 Temmuz 2023 yani geçen yilin ilk 7 aylik döneminde bir günde 347 yeni hirsizlik olurken, bu rakam su anda ilk 7 ayda 124’e düsmüs. Bunun anlami su; iki günde bir hirsizlik oluyor. Yani 0.59 ortalamaya düsmüs. Yüzde 64.3 olay sayisini düsürmüsler. Jandarma bölgesinde 27 günde bir hirsizlik oluyor. Türkiye ortalamasinda 2023’ün ilk 7 ayi, 2024’ün ilk 7 ayini baz aldigimizda, biz Türkiye ortalamasinda yüzde 47’yi yakaladik. Ama Edirne gördügünüz gibi yüzde 64.3’ü yakalamis evden hirsizlikla. Is yerinden hirsizlikta yüzde 57 düsürmüs. Oto hirsizliginda yüzde 68 düsüs olmus. Oto hirsizliginda yüzde 68. Yilin ilk 7 ayinda 6 oto hirsizligi olmus. Bütün rakamlar gerçekten takdire sayan, olay sayisinda düsüs var. Bu arada hapisle ilgili yakalamayla ilgili Edirne’nin performansi ilk 7 ayda bin 69 yakalama yapmislar. Buradan da tekrar arkadaslarimizin performansini görüyoruz" ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA