Yanginda Sehit Mezari Yanmadi

Manisa’nin Gördes ilçesinde 14 Agustos’ta çikan orman yangini 6. gününde tamamen kontrol altina alinarak sogutma çalismalarina baslandi. Yanginda tamamen yanan Gördes’in Karayakup köyü ve mezarliginda alevlerin ugramadigi tek nokta Sehit Halil Ibrahim Ertas’in kabri ve Türk bayragi oldu.

Yanginda Sehit Mezari Yanmadi
Manisa’nin Gördes ilçesinde 14 Agustos’ta baslayan ve Salihli ilçesine kadar devam eden orman yangini çok sayida ekibin yogun çabalariyla 6’nci gününde kontrol altina alinarak sogutma çalismalarina baslandi. Orman yangininda tamamen yanan Gördes’in Karayakup köyündeki aci manzara yürekleri daglarken köyün mezarligi da yanginin ortasinda kaldi. Alevlerin zarar veremedigi tek mezar ise 2010 yilinda sehit olan Piyade Er Halil Ibrahim Ertas’in kabri ve kabrinin basindaki Türk bayragi oldu. Sehidin köyde yasayan ailesinin ise yangindan sonra Izmir’de yasayan kizlarinin yanina gittikleri ögrenildi.

"Hayretler içinde kaldim"

Köyün önceki dönem muhtari olan Adnan Kaya, yanginin ikinci gününde yeni kaybettigi babasinin mezarini ziyaret için geldigini ve her yerin küle döndügünü sadece sehidin mezarinin yanmadigini görerek hayrete düstügünü anlatti. Kaya, “Sehit mezarina hiçbir sey olmamis. Yangin ikinci gün tekrar alevlenip köye dogru geldi. Helikopterler, arazözler geldi ama köy rüzgardan duman altinda kaldi. Canimizi zor kurtardik. Köyü terk etmek zorunda kaldik. Evlerden bir sey alamadik. Sadece traktörünü alan kaçabildi alamayanin da traktörleri de yandi. Baraja kadar dayandik. Rüzgarda arkadan yangini tetikledi. Yanginla, baraj arasinda kaldik. Suya dalmak zorunda kaldik. O arada Allah’tan rüzgar kesildi. 15-20 kisi ölecektik. Rüzgar ters döndü ya barajda bogulacaktik ya da dumandan ölecektik. Allah’tan rüzgar ters döndü ve kurtulduk" dedi.

Kaynak: İHA