Sahipsiz Çocuk Mezarinin Altindan Göz Yasartan Dram Çikti

Antalya’nin Aksu ilçesi Güzelyurt Mahallesi mezarliginin disinda kalan çocuk mezarinin sahipleri bulundu. Abla Zekiye Yaniç, küçük kardesinin hikayesini anlatirken gözyaslarini tutamadi. 4 yasindaki çocugun üzerine sobadaki kaynar çorbanin döküldükten sonra hastanede hayatini kaybettigi, annesinin de onun üzüntüsüne dayanamayip vefat ettigi ortaya çikti.

Sahipsiz Çocuk Mezarinin Altindan Göz Yasartan Dram Çikti
Antalya’nin Aksu ilçesi Güzelyurt Mahallesi mezarliginin disinda kalan çocuk mezari, ilgi odagi haline geldi. Yetkililerin de ulasmaya çalistiklari mezarin sahipleri bulundu. 1964- 1968 yillari arasinda yasamis Isa oglu Ismail Uçar’a ait mezarin yakinlari, gerekli islemlerin yapilarak mezarin Manavgat ilçesi Beskonak Mahallesi Degirmenözü mevkiine tasinmasini istiyor.

Mezarlik duvari yapilirken sahipsiz oldugundan istimlak duvarinin disinda birakilan mezarin haberi büyük yanki uyandirdi. Sahibi ortaya çikan çocuk mezarinin sahibi Zekiye Yaniç, Ismail Uçar’in mezarini haberlerde görünce kardesine yeniden kavusmus gibi oldugunu söyledi.

Kardesinin yillar önce 4 yasindayken odun atesinde kaynayan çorbanin üzerine dökülerek feci sekilde yandigini ve 41’inci günde hastanede vefat ettigini belirtti.

Aksu’da yasayan abisinin kardesini buraya defnettigini dile getiren Yaniç, kardesini alip annesinin mezarinin yanina kucagina defnetmek istediklerini söyledi.



Yanarak vefat etmis

Kardesine ait mezari haberlerde ve internette gördügünü belirten abla Zekiye Yaniç, “Beskonak Degirmenözü köyünden Ismail Uçar’in ablasiyim. Haberlerde gördük sahipsiz mezar diye bu benim kardesim dedim” diye ifade etti.

Kardesinin hüzünlü hikayesini anlatan Zekiye Yaniç, sunlari söyledi:

“Eskiden köyümüzde elektrik, su yoktu. Odun atesinde yemek pisirirdik. Annem ocaga çorba koymus oradan ahira inmis. Babam hasta doktora gitmisti. Babamin yanina ati götürecekti. Ahira indiginde iki kardesim uyuyakalmis. Ablam ve ben de koyun yavrularina bakmaya gittik. Evdekiler de uyuyakalinca çocuk aglamaya baslamis evde. Annem ’eyvah çocugum yandi’ demis. Ocagin basina vardiginda kardesimin üzerine soguk su döküyorlarmis büyük kardeslerim. Kardesim orada yandi. Kardesimi orman dairesinin cipiyle Aksu’ya abimin yanina getirdiler. Buradan da Antalya’ya hastaneye götürdüler. Araç olmadigi için biz gelemiyorduk. Kardesim uzun zaman hastanede tedavi gördü, 41’inci gün vefat etti. Vasita olmadigi için abim Aksu’da oturdugundan dolayi buraya gömüldü. Abim vefat etti daha sonra. Bizim de haberlere çikinca haberimiz oldu. Hemen çiktik geldik. Yardim etsinler köye götürelim annemin kucagina koyalim.”

“Elbisesini annemin bas ucuna gömdük”

Evlat hasretiyle annesinin yillarca aci çektigini, kardesinin yandiginda üzerindeki elbisesini mezarin bas ucuna gömülmesini vasiyet ettigini söyleyen Zekiye Yaniç, “Annemin eli atese degse ’yavrum cigerim yandi’ diyerek aglardi. Öyle onun üzüntüsüyle vefat etti. O zaman elbise giyerdi çocuklar. Kardesimin yandiginda üzerinden çikardiklari giysisini kefeninin içinde saklardi. ’Ölünce bas ucuma koyun’ dedi.

Kardesimin mezarini götürürsek çok memnun olurum. Sanki yeniden kavusmus gibi içimize sevinç geldi. Ablam var köyde herkes dört gözle bekliyor. Daha önce müracaat ettik hiçbir haber çikmadi. Aksu’da yasayan abim vefat etti. Biz de basimizda erkek kardesimiz olmadigi için alamadik. Ismail benim en küçük kardesimdi. Mezari alip köye götürmek istiyoruz” diye konustu.



“Hikayesi üzücü”

Güzelyurt Mahalle Muhtari Teslime Yilmaz ise, “Bir gün önce haber yaptiniz, bir gün sonra sahipsiz mezarin ailesi aradi. Dünyanin en mutlu insani ben oldum. Kendi ailem gibi hissettim. Bir annenin evladiyla bulusma heyecanini yasadim. O zamanki imkansizliklardan dolayi bu yavrucak burada kalmis. Hikayesi üzücü. Onlara ulasildi. Yetkililerle irtibata geçip kendilerine kavusturulacak diye düsünüyoruz” dedi.

Kaynak: İHA