Nurdagi'nda Insa Edilecek Deprem Anma Ve Egitim Merkezi Tarihi Belge Niteligi Tasiyacak

Nurdagi’nda insasina yakin zamanda baslanacak olan Deprem Anma ve Egitim Merkezi, gelecekteki nesilleri bilinçlendirmek ve mimarlik ile insaat mühendisligi ögrencilerine egitim firsati sunmak amaciyla tarihi bir belge niteligi tasiyor.

Nurdagi'nda Insa Edilecek Deprem Anma Ve Egitim Merkezi Tarihi Belge Niteligi Tasiyacak
Gaziantep Büyüksehir Belediyesince hayata geçirilecek merkez, gelecekteki nesilleri bilinçlendirmek, deprem aninda yapilmasi gerekenleri ögretmek ve mimarlik ile insaat mühendisligi ögrencilerine egitim amaçli ziyaret firsati sunmak amaciyla insa edilecek.

Toplamda 10 bin metrekarelik bir alan üzerine kurulacak olan merkez, deprem konusunda farkindalik olusturmak isteyen herkes için önemli bir kaynak niteligi tasiyacak. Gaziantep, Hatay, Kahramanmaras ve Osmaniye illerini birbirine baglayan Nurdagi ilçesinde yer alan Deprem Anma ve Egitim Merkezi, bölgenin hafizasinda kalici bir yer edinmeyi hedefliyor.

Merkez, ziyaretçilere muhakeme etme, empati kurma ve depremin yikici etkilerini anlama imkani tanirken, ayni zamanda tarihi bir belge niteligi tasiyacak. Depremin izlerini tasiyan belgeler ve enkaz bölgesi de burada ziyaretçilere sunulacak. Bu özellikleriyle Deprem Anma ve Egitim Merkezi, gelecek nesiller için bir egitim yuvasi olmanin ötesinde, yasanmis bir felaketin hafizasi olarak da önemli bir misyon üstleniyor.
Kaynak: İHA