Manisa Büyüksehir Belediyesi Tüm Birimleriyle Yangin Bölgesinde

Manisa Gördes’e bagli Boyali Mahallesi’nde baslayan ve Salihli ilçe sinirlarina kadar ulasan orman yanginiyla mücadele sürüyor. Manisa Büyüksehir Belediye Baskani Mimar Ferdi Zeyrek, aksam saatlerinde yangindan etkilenen Yeniköy, Boyali ve Kale mahallelerine giderek, yurttaslarla bir araya geldi. Büyüksehir Belediyesi ekiplerinin tüm birimleri ile sahada oldugunu vurgulayan Baskan Ferdi Zeyrek, yangindan etkilenen yurttaslara gerekli tüm desteklerin verilecegini, olusan maddi zararlari bir an önce gidermek için de çalismalara baslayacaklarini söyledi.

Manisa Büyüksehir Belediyesi Tüm Birimleriyle Yangin Bölgesinde
Gördes’e bagli Boyali Mahallesi’nde 14 Agustos Çarsamba günü baslayan orman yanginiyla mücadele yogun bir sekilde devam ediyor. Ilçeye bagli Boyali, Yeniköy, Karayakup mahallelerini etkileyen yangin, rüzgarin da etkisiyle Salihli ilçesi sinirlarina kadar ulasti. Salihli Kale ve Kemer mahalleleri sinirlarina gelen yangin için Manisa Büyüksehir Belediyesi Itfaiye Dairesi Baskanligi ekipleri ile Orman Bölge Müdürlügü ekipleri hat olusturdu. Yangin nedeniyle Kale, Kemer, Kurtturan ve Hacihidir Mahalleleri tedbiren bosaltildi. 6 hava araci, 83 söndürme ekibi, 36 su tankeri, 18 is makinesi, 4 TOMA ve 418 personel, yanginin söndürülmesi için mücadelesini sürdürüyor.

“Yangin bölgesinde incelemelerde bulundu”

Manisa Büyüksehir Belediye Baskani Mimar Ferdi Zeyrek, Gördes Belediye Baskani Ibrahim Büke, Büyüksehir Belediyesi Itfaiye Dairesi Baskani Gürhan Inal, CHP Gördes Ilçe Baskani Zafer Aslan ile birlikte yangin bölgesine giderek incelemelerde bulundu. Gördes’e bagli Yeniköy ve Boyali mahallelerinde yangindan etkilenen yurttaslari ziyaret eden Baskan Ferdi Zeyrek, Salihli’ye bagli Kale Mahallesi’nde de Manisa Valisi Enver Ünlü ile bir araya geldi.

“Tüm destekleri verecegimizden hiçbir vatandasimizin süphesi olmasin”

Yangin nedeniyle can kaybinin yasanmadigini dile getiren Manisa Büyüksehir Belediye Baskani Mimar Ferdi Zeyrek, “13 itfaiye araci, 9 tankerimiz 88 itfaiye personelimiz ile birlikte yangin alanindayiz. Gördes’te yanginin sogutma çalismalari basladi ama Salihli’ye bagli olan Kale mahallesine dogru yangin ilerledi. Çok sükür Kale mahallesini de teget geçen bir yangin oldu. Orada da can kaybimiz yok. Alt köylerde 12 tane canli hayvan telef oldu maalesef. Manisa Büyüksehir Belediyesi, Valilik ve AFAD olarak gerekli olan tüm destekleri verecegimizden hiçbir vatandasimizin süphesi olmasin” dedi.



“Yurttaslari sigara izmariti ve aniz yakilmasina karsi uyardi”

Yanginin muhtemel çikis nedeninin sigara izmariti oldugu bilgisini Itfaiye Dairesi Baskanligi’ndan aldigini söyleyen Baskan Ferdi Zeyrek, “Vatandaslarimizi sigara izmariti ve aniz yakilmasi noktasinda uyarmak istiyorum. Çünkü bizim cigerlerimiz yaniyor. Ormanlar bizim yarinlara emanetimiz olmak zorundadir. Yanan alan yaklasik 2 bin 500 dekarlik bir alan. Gerçekten telafisi zor olacak büyüklükte bir alan. Ama tekrardan agaçlandirma çalismalarina da baslanacaktir. Manisali hemserilerimize geçmis olsun” diye konustu.



“Maddi zararlari gidermek için çalismalara baslayacagiz”

Manisa büyüksehir Belediyesi olarak yangindan etkilenen yurttaslarin yaninda olacaklarini belirten Baskan Zeyrek, “Olusan maddi zararlari da bir an önce gidermek için çalismalara baslayacagiz. Ama bundan bir ders çikartmak lazim. Bir daha böyle yanginlara sebebiyet vermemek için vatandaslarimizi tekrar tekrar uyarmak gerekiyor. Allah’im böyle acilar bizlere bir daha göstermesin” ifadelerini kullandi.

“Elimizden gelen her türlü yardimi yapiyoruz”

Gördes Belediye Baskani Ibrahim Büke ise, "Büyüksehir Belediyesi ile birlikte elimizden gelen her türlü yardimi Gördes Belediyesi olarak yaptik. Ferdi Baskanimiza da tesekkür ederiz. Büyüksehir Belediyesi’nin ikram aracini da gönderdi. Büyüksehir Belediyesi, Gördes Belediyesi ve Orman Müdürlügü olarak bu felaketi kapatmaya çalisiyoruz. Insallah bundan dersler alacagiz” seklinde konustu.

Kaynak: İHA