Karabük Valisi Yavuz Açiklamasi 'Yangin 40 Hektarlik Alanda Etkisini Devam Ettiriyor'

Karabük Valisi Mustafa Yavuz, Ovacik ilçesinde çikan orman yanginin 40 hektarlik alanda devam ettigini açikladi.

Karabük Valisi Yavuz Açiklamasi 'Yangin 40 Hektarlik Alanda Etkisini Devam Ettiriyor'
Ilçeye bagli Beydini ve Alinca köyü arasindaki ormanlik alanda çikan yangini söndürme çalismalari 29 saattir sürüyor. Tarim ve Orman Bakan Yardimcisi Dr. Ahmet Bagci, Vali Mustafa Yavuz ve AK Parti Milletvekili Cem Sahin ile bölgeye gelerek çalismalar hakkinda bilgi aldi.

Incelemelerin ardindan gazetecilere konusan Vali Yavuz, dün baslayan orman yanginin gece boyunca devam ettigini belirterek, “Aslinda rüzgarin etkisini yitirdigi saatlerde kismen yavasladi ama rüzgarin etkisini artirmasiyla yeniden hareketlendi. Özellikle yanginin engebeli, sarp bir arazide olmasi nedeniyle müdahalede çesitli zorluklar yasiyoruz” dedi.



“Yangin 40 hektarlik alanda etkisini devam ettiriyor”

Dün yanginin basladigi saat itibariyle 75 araç ve 205 personelle yangina canla ve basla müdahale edildigini ifade eden Yavuz, “Su anda da yaklasik olarak 38-40 hektarlik bir alanda etkisini devam ettiriyor. Özellikle dogu ve bati kisminda yanginimiz suanda devam ediyor. O noktalarda arkadaslarimiz yol açmak suretiyle ve arazözler vasitasiyla hortumlari döseyerek suyla müdahale ediyorlar. Karadan müdahalenin yani sira ayni zamanda bugün havanin isimasiyla birlikte iki helikopterimiz yangina gün boyunca müdahale ettiler. Hem havadan hem karadan müdahale ediliyor. Tek sevindirici taraf. Dün de söylemistim. Yakin bir yerlesim yerimizin olmamasi. Bu saate kadar herhangi bir cana zararin gelmemesi bu anlamda isin sevindirici tarafi ama diger taraftan tabii akcigerlerimiz olan, yesil vatanimiz olan ormanlarimizin da zarar görmesi bizleri üzüyor” diye konustu.

Yavuz, beklentilerinin yangini kisa sürede söndürmek oldugunu aktardi.

Yangin için gece planlamasinin yapilacagini kaydeden Tarim ve Orman Bakan Yardimcisi Dr. Ahmet Bagci ise, “Bakanimizin talimati üzerine bölgedeki tüm Orman Genel Müdürlügü teskilati ve AFAD teskilatinin imkanlarini buraya seferber ettik. Umarim bu gece ormandaki enerjinin sogutulmasi ve ardinda da kontrol altina alinmasini bekliyoruz” ifadelerini kullandi.

AK Parti Karabük Milletvekili Cem Sahin, devletin tüm imkanlariyla yangin bölgesinde oldugunu belirterek, "Arkadaslarimiz kontrol altina almak amaciyla gerekli çalismalari yürütüyorlar. Insallah ümidimiz bu çalismalarin neticesini en kisa süreç içerisinde görmek" dedi.

Kaynak: İHA