Bu Kafede Çalisanlari Gören Müsteriler Hem Duygulaniyor Hem De Mutlu Oluyor

Gaziantep’te Down sendromlu 9 genç çalisanin hizmet verdigi Mutlu Kafe, ekibi ve ismiyle özdeslesen duygulari olusturan güler yüzlü servisiyle gelen misafirleri mutlu ediyor.

Bu Kafede Çalisanlari Gören Müsteriler Hem Duygulaniyor Hem De Mutlu Oluyor
Down sendromlu 9 çalisanin hizmet verdigi Mutlu Kafe, vatandaslar tarafindan güler yüzlü servisiyle begeni topluyor.

Gaziantep Büyüksehir Belediyesi tarafindan hayata geçirilen proje kapsaminda Masal Parki içerisinde açilan Mutlu Kafe’de Down sendromlu gençler, ortaya koyduklari güler yüzlü hizmet anlayisiyla engellerin asilabilecegini gösteriyor.

Hijyen, servis ve davranis biçimleri egitimlerinin meslek hayatina atilan Down sendromlu gençler, aldiklari siparisleri kendilerine özgü sevecen ve sempatik tavirlariyla müsterilere servis ediyor.

Sempatik tavirlari ve çaliskanliklariyla müsterilerin takdirini toplayan Down sendromlu gençler, kafeye gelen herkes ile yakindan ilgileniyor, kendilerince bulduklari kelimeleri müsterilerin taleplerini yerine getiriyor.

Down sendromlu gençler, sicak tavirlari ile hemen herkesi gülümsetmeyi basarirken, kafeye gelen müsteriler, gençlerin güler yüzlü ve samimi hizmetleriyle kendilerini güvende ve mutlu hissediyor.

Down sendromlu gençlerin hem mesleki hem de sosyal becerilerini gelistirmelerine imkan saglanan kafede yilin sadece bir günü degil her günü farkindalik olusturularak, özel bireylerin sosyallesmesi destekleniyor. Mutlu Kafe’de garsonluk, komilik, servis hazirlanmasi ve sofra düzeni gibi konularda egitim aldiklarini ve 2018 yilindan beri kafede çalistiklarini belirten Down sendromlu gençler, kafede çalistiklari için çok mutlu olduklarini dile getirdiler. Kafede vakitlerinin çok iyi geçtigini belirten Down sendromlu gençler, islerini de severek yaptiklarini ifade ettiler.

“Çocuklarimiz burada çok mutlu oluyorlar”

6 yildir Mutlu Kafe’de çalisan Melih Tas’in annesi Fatma Tas, “Iyi ki bu kafe açildi. Çocuklarimiz burada çok mutlu oluyorlar. Çocuklarimiz bu kafede çalismaya basladiktan sonra sosyallestiler ve özgüvenleri gelisti. Sosyal çevreleri gelisti. Biz o kadar mutluyuz ki bütün arkadas ve akraba çevremiz ile artik bu kafede vakit geçiriyoruz. Toplantilarimizi bu kafede yapiyoruz. Ortak birlestigimiz zamanlarda da bu kafeye gelmeyi tercih ediyoruz. Çünkü çocuklarin enerjisi çok güzel ve çocuklarinin enerjisinden bizde faydalaniyoruz. Bu kafeye geldigimizde çocuklar bizi çok mutlu ediyorlar. Çok güzel servis yapiyorlar” dedi.

“Bu kafede çok güzel ve sicak bir ortam var”

Down sendromlu gençlerin hizmetlerinden çok memnun olduklarini belirten Ayse Güler, “Bu kafede çok güzel ve sicak bir ortam var. Özellikle Down sendromlu gençlerimizin bu kafede olmasi çok güzel, biz de zaten down sendromlu gençlerimiz için bu kafeye geliyoruz” ifadelerini kullandi.

“Mutlu Kafeden çok memnunuz”

Mutlu Kafe’ye Down sendromlu gençler için geldigini belirten Zeynep Hanim, “Mutlu Kafeden çok memnunuz. Daha öncede bu kafeye gelmistim. Arkadaslarla birlikte kafeden memnunuz. Down sendromlu çocuklar da, bizlerde çok mutluyuz. Zaten Down sendromlu gençler için bu kafedeyiz. Onlarin gelisimi ve mutlulugu bizi de mutlu ediyor. Onlarin bu sekilde sosyallesmesi ve bize hizmet vermeleri, ailelerinin verdigi emek ve bu projede katkisi eden herkese çok tesekkür ediyoruz” seklinde konustu.

“6 yildir Mutlu Kafe’de çalisiyorum”

Mutlu Kafe çalisani Down sendromlu Burak Can, isini çok sevdigini belirterek, “6 yildir Mutlu Kafe’de çalisiyorum. Mutlu Kafe’de çalistigim için çok mutluyum. Mutlu Kafe’de garsonluk yapiyorum. Herkes kafeye geliyor ve bizi seviyor. Herkesi kafemize bekliyorum” diye konustu.

Down sendromlu Nevin Altiparmak ve Rüveyda Dogan da Mutlu Kafe’de çalismaktan dolayi çok mutlu olduklarini söylediler.
Kaynak: İHA