Vali Ünlü, Mobil Göç Aracinin Çalismalarini Yerinde Inceledi

Manisa Valisi Enver Ünlü, Turgutlu Polis Merkezi önünde görev yapan gezici “Mobil Göç” aracinin çalismalarini yerinde inceledi.

Vali Ünlü, Mobil Göç Aracinin Çalismalarini Yerinde Inceledi
Vali Enver Ünlü’ye Il Jandarma Komutani Tuggeneral Zafer Tombul, Turgutlu Kaymakam Vekili Mehmet Akif Temur, Il Emniyet Müdürü Fahri Aktas ve Il Göç Idaresi Müdürü Nihal Arit eslik etti.

Il Göç Idaresi Müdürü Nihal Arit ve ilgili personelden mobil göç aracindaki faaliyetler hakkinda bilgi alan Vali Ünlü, aracin dönüsümlü olarak ilçelerde hizmet vermesinin önemine dikkat çekerek “Ilimizde düzensiz göçle mücadele kapsaminda yapilan uygulama ve denetimlerde, güvenlik güçleri düzensiz göçmen olduklarindan süphelendikleri kisilerin kimliklerini kontrol ediyor. Kimligini ibraz edemeyen yabancilar, gerekli kontrollerin saglanmasi amaciyla mobil göç noktasi araçlarina davet ediliyor. Burada, Göç Idaresi Baskanligi personeli tarafindan GöçNet Veri Tabani üzerinden biyometrik verilere iliskin parmak izi sorgulamasi yapiliyor; yasal kalis hakki olmadigi belirlenen yabancilar, sinir disi islemlerinin baslatilmasi amaciyla Geri Gönderme Merkezlerine gönderiliyor. 4 Aralik 2023 tarihinde ilimizde uygulamaya baslanan Mobil Göç Noktamizda bu zamana kadar 2 bin 890 yabanci sorgulanmis olup, 54 yabanci sinir disi edilmek üzere Geri Gönderme Merkezlerine sevk edilmistir. Ihtiyaç duyulan ilçelerde, Mobil Göç Aracimiz gerekli kontrolleri gerçeklestirmek üzere görevlendirilmekte olup, düzensiz göçle etkin mücadele amaciyla denetimlerimiz araliksiz devam etmektedir” dedi.

Jandarma ve Emniyet’in müsterek, etkin ve verimli bir sekilde kullandigi mobil göç aracindan alinan performansin olumlu olduguna da dikkat çeken Vali Ünlü, “Düzensiz göçle mücadelede bize sagladigi büyük katki göz önünde bulundurularak, ihtiyaç duyulmasi halinde mobil göç araçlarimizi ve mobil göç noktalarimizi arttirmak suretiyle düzensiz göçle mücadeleye etkin ve araliksiz bir sekilde devam edecegiz” seklinde konustu.

Yapilan çalisma ile Polis Merkezleri ve Jandarma Karakollarinin gereksiz mesgul edilmesinin önüne geçilerek, Manisa’daki düzensiz göçle mücadele kapsaminda yapilan uygulama ve denetimlerin etkinligi artirilmis oluyor.
Kaynak: İHA