Pamukkale Üniversitesinde Adrese Teslim Kadro Ilani Iddiasi

DENIZLI – Denizli Pamukkale Üniversitesi’nde (PAÜ) yeni atanacak iki ögretim üyesi için adrese teslim ilana çikildigi iddia edildi.

Pamukkale Üniversitesinde Adrese Teslim Kadro Ilani Iddiasi


Denizli’de geçtigimiz günlerde rektör yardimcilarinin istifasiyla gündeme gelen Pamukkale Üniversitesi, daha önce de tartisma konusu olan adrese teslim ögretim üyesi ilaniyla yeniden gündem oldu. Ilanda PAÜ Ilahiyat Fakültesi Hadis, Islam Tarihi, Kelam ve Islam Mezhepleri Tarihi, Din Bilimleri Anabilim Dallarina kadrolarin alinacagi belirtildi. Açilacak kadro için aranan sartlarin da yer aldigi, O. A.ve I. K. için açildigi iddia edilen kadro ilanindaki özel sartlarin bu isimlerin çalismalariyla örtüstügü öne sürüldü.

Islam Tarihi Anabilim Dali ilaninda “Sehir Tarihçiligi ve Orta Asya tarihi alanlarinda çalismalari bulunmak” sarti belirtildi. O. A.’nin çalismalari arasinda “Mâverâünnehir’in fethi ve Emeviler dönemi Mâverâünnehir”, “Islam Öncesi Kültürel Unsurlarin Bir Islam ve Kültür Merkezi Olarak Maveraünnehir’e Etkisi”, “Ebû Mansûr El-Mâtürîdî dönemi Semerkant’ta ilmî ortam ve ilim merkezleri” yer aliyor.

Hadis Anabilim Dalinda belirtilen “Sia ve Hadis Usulü üzerine çalismalari bulunmak” sartini I.K.’nin da karsiladigi görüldü.

I.K.’nin makaleleri arasinda “Imâmiyye Sîasi’da Ilelü’l-Hadîs Ilmi ve Zayif Hadisle Münasebeti”, “Imâmiyye Sîasi na Göre Haber i Vâhidin Hücciyeti Problemi Seyh Tûsî Özelinde Marife Bilimsel Birikim”, “Sa’da Imamlara Atfedilen Tibbin Kaynaklari ve Sünn Anlayisla Mukayesesi” yer aliyor.

Kamuoyunda tartismalara neden olan adrese teslim kadro iddiasiyla ilgili olarak Pamukkale Üniversitesinden ise henüz açiklama yapilmadi.
Kaynak: İHA