Leylekler Vadisi'nde 'Lak Lak' Sesleri Sustu

Konya’nin Beysehir ilçesinde bulunan, son yillarda yörenin simgesi haline gelen Leylekler Vadisi, leyleklerin toplu olarak göç etmesinin ardindan sessizlige büründü.

Leylekler Vadisi'nde 'Lak Lak' Sesleri Sustu
Mart ayi sonlarinda ilkbahari müjdeleyerek Beysehir’in Yesildag Mahallesindeki yuvalarina gelen leylekler, Agustos ayinin ortasina gelindiginde ise güz ve kis dönemlerinin haberini vererek bahar ve yaz mevsimini geçirdikleri alani terk etti. Leyleklerin daha sicak ülkelere göç etmek üzere bölgeden ayrilmasi ile konakladiklari dönemde yogun ziyaretçi akinina ugrayan Leylekler Vadisinde “lak lak” sesleri son buldu, alan sessizlige büründü.

Beysehir Göl, Çevre, Doga Koruma Dernegi Baskani Bekir Sami Tan, leyleklerin mekanlarini toplu olarak terk etmesiyle yuvalarinin bosaldigini belirterek, “Leyleklerin daha sicak ülkelere toplu olarak göçünün baslamasi nedeniyle mekanlari da bugünlerde adeta sessizlige büründü. Toplu göçü ile güz dönemi ve kisi haber veren leylekler, Mart ve Nisan aylarinda ise yuvalarina geldiklerinde ilkbahari müjdeliyorlar. Dört gözle yeniden ilkbahar mevsiminde yeniden gelmelerini bekleyecegiz” dedi.

Kaynak: İHA