Gaziantep Valisi Çeber'den Yangin Açiklamasi

Gaziantep’te hali fabrikasinda çikan ve kisa sürede yayilan yangina 206 itfaiye personeli ve 72 araçla müdahale devam ederken, Gaziantep Valisi Kemal Çeber ve Gaziantep Il Emniyet Müdürü Celal Özcan incelemelerde bulundu. Vali Çeber, "Yanginin çevresi tamamen sarildi ve kontrol altina alindi" dedi.

Gaziantep Valisi Çeber'den Yangin Açiklamasi
Gaziantep 2. Organize Sanayi Bölgesi’nde bulunan hali fabrikasindaki yangina müdahale çalismalari devam ediyor. Sabah 4.00 siralarinda baslayan yangin sonrasi olay yerine sevk edilen itfaiye ekipleri, kisa sürede fabrikanin tamamina yayilan yangina 200 personel ve araçla müdahale ediyor. Diger yandan, bir kismi kontrol altina alinan yangina Gaziantep Valisi Kemal Çeber ve Gaziantep Il Emniyet Müdürü Celal Özcan gelerek incelemelerde bulundu.

“206 personelle müdahale ediyoruz”

Çikan yangin hakkinda açiklamalarda bulunan Vali Çeber, “Yangina arkadaslarimiz tüm gücüyle müdahale ediyor. Gaziantep 2. Organize Sanayi Bölgesi’nde bulunan hali fabrikamizda yangin meydana geldi. Gece 04.10 siralarinda yanginin çiktigini degerlendiriyoruz. 04.13 gibi ilk ihbar üzerine harekete geçtik. Önce Organize Sanayi itfaiyemiz birkaç dakika içerisinde müdahaleyi gerçeklestirdi. Ihbardan yaklasik 6 dakika sonra ise Büyüksehir ekiplerimiz geldi. Su anda ise alanda 72 itfaiye ve benzeri nitelikte araçla, 206 personelle yangina müdahale ediyoruz. Ilçe belediye ekiplerimizde buradalar. Onun disinda emniyet ekiplerimiz ve müdürümüz, saglik ekiplerimiz hepsi burada. Gerekli müdahaleyi yapiyorlar”

“Yanginin çevresi tamamen sarildi ve kontrol altina alindi”

Yanginin çevresinin tamamen sarildigini ve kontrol altina alindigini söyleyen Gaziantep Valisi Kemal Çeber, “Yanginin çevresi tamamen sarildi ve kontrol altina alindi. En büyük risk ise gece dört gibi yüksek siddette rüzgarin olmasi ve bu saate kadar devam eden ve azalan bir rüzgar. Bu yanginin etrafini sarmak ve kontrol altina almak diger fabrikalara siçramasini engellemek adina çok önemliydi. Arkadaslarimiz onu basardi ve hali fabrikasinin bir bölümü artik tamamen kullanilamaz hale geldi. Yanginin çikis nedenine dair sorusturmamiz baslayacak” diye konustu.

Yangin, Gaziantep Büyüksehir Belediyesi Itfaiye Daire Baskanligi ve Organize Sanayi Bölgesi itfaiyesi müdahale ederken ilçe belediyeleri de su tankerleri ile destek veriyor.
Kaynak: İHA