98 Bin Ton Rekoltenin Beklendigi Hassa Üzümünde Hasat Vakti

Hatay’in Hassa ilçesinde yaklasik 49 bin dekar alanda üretilen üzümde 98 bin ton rekolte rekolte bekleniyor.

98 Bin Ton Rekoltenin Beklendigi Hassa Üzümünde Hasat Vakti
Türkiye’nin en verimli arazileri arasinda yer alan Hatay’in Amik ovasinda ürün çesitliligi bölge ekonomisini ayakta tutmaya devam ediyor. Depremin yaralarini üreterek saran çiftçiler, Hassa’da üzüm hasadina basladi.

Yaklasik 49 bin dekar alanda yetistirilen üzümde 98 bin ton rekolte bekleniyor. Hatay Valiligi tarafindan Hassa ilçesinde hasat programi düzenlendi.

Eline makasi alarak üzüm bagindan üzüm toplayan Hatay Valisi Masatli, üreticilere bereketli kazançlar diledi.

Hatay’da yetistirilen ürünlerin çesitliligine deginen Vali Masatli, “Zeytinden, narenciyeye, bugdaydan, pamuga tarim ürünlerinin çogunlugu bu cografyada yetisiyor. Bölgemizde tarihsel bir üretim kültürü var. Özellikle Hassa bölgemiz üzümün tarihsel üretiminden kaynakli bir bagcilik, bag bozumu ve pekmez kültürü var. Buradaki çiftçilerimiz bu islemleri modernlestirerek, çagin gereklerine uygun eski kültürü devam ettiriyorlar. Bölgemizde çiftçilerimizin sürdürülebilir tarim anlayisi içerisinde devam etmeleri bakimindan her türlü destegi veriyoruz. Her türlü hibeden yararlandiriyoruz” dedi.

Üzüm hasadina, Il Tarim ve Orman Müdürü Abdurrahman Türkmen, Kirikhan Kaymakami Ayhan Akbay, çiftçiler ve ilçe protokolü katildi.

Kaynak: İHA