Salihli'de Ögrencilere Teknoloji Bagimliligi Ve Spor Egitimi

Salihli Gençlik ve Spor Ilçe Müdürlügü tarafindan yaz döneminde camilerde düzenlenen Kur’an kurslarina katilan ögrencilere ve sporculara yönelik teknoloji bagimliligi ve spor egitimi verildi.

Salihli'de Ögrencilere Teknoloji Bagimliligi Ve Spor Egitimi
Salihli Gençlik ve Spor Ilçe Müdürlügü, yaz döneminde camilerde düzenlenen Kur’an kurslarina katilan ögrencilere ve sporculara yönelik önemli bir egitim programi gerçeklestirdi. Gençlerin saglikli yasam aliskanliklari edinmelerini desteklemek ve spordaki basarilarini artirmak amaciyla Psikolog Nursena Dedeoglu ve Diyetisyen Emine Gül Ergül tarafindan ögrencilere teknoloji bagimliligi, sporda stres ve kaygi, obezite, saglikli beslenme ve sporcu beslenmesi gibi önemli konularla ilgili egitimler verildi.

Egitim programinda, özellikle çocuklar ve gençler arasinda hizla yayilan telefon, tablet ve bilgisayar kullaniminin neden oldugu bagimliliklar ele alindi. Bu aliskanliklarin bireylere, ailelere ve topluma verdigi zararlar ayrintili bir sekilde anlatildi. Ayrica bu zararli aliskanliklardan kurtulmanin yollari ve teknolojinin faydali yönlerinin nasil kullanilabilecegi üzerinde duruldu. Obeziteye yol açan yanlis beslenme aliskanliklarinin insan sagligi üzerindeki tehditlerine dikkat çekilen egitimde, saglikli beslenmenin önemi de vurgulandi. Egitimlerle, ögrencilerin hem mental hem de fiziksel sagliklarini koruma konusunda bilgi sahibi olmalari hedeflendi.
Kaynak: İHA