Manisa'da 'Anne Kart' Ile Ücretsiz Ulasim Dönemi Basliyor

Manisa Büyüksehir Belediye Baskani Mimar Ferdi Zeyrek’ten annelere müjde; 0-5 yas arasi çocuklari olan anneler, ’Anne Kart’ ile toplu tasimadan ücretsiz yararlanabilecek.

Manisa'da 'Anne Kart' Ile Ücretsiz Ulasim Dönemi Basliyor
Manisa Büyüksehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Baskanligi, ihtiyaç sahibi ailelere yönelik önemli bir projeye imza atiyor. ’Anne Kart’ projesi kapsaminda, 0-5 yas arasi çocuklari olan annelere aylik 60 binis ücretsiz ulasim hakki verilecek.

Ilçelerde yasayan vatandaslar da Anne Kart’a basvurabilecek

Il merkezinin yani sira tüm ilçelerdeki anneler de bu hizmetten faydalanabilecek. Basvurular, Manisa Büyüksehir Belediyesi’nin resmi web sitesi manisa.bel.tr üzerinden açilacak online basvuru sistemi araciligiyla yapilacak.

Baskan Zeyrek: “Annelerimize destek olmanin mutlulugunu yasiyoruz”

Anne Kart müjdesini paylasan Manisa Büyüksehir Belediye Baskani Mimar Ferdi Zeyrek; “Ülkemizde zorlasan hayat sartlari ve derinlesen ekonomik yoksullugu göz önüne alarak, 0-5 yas arasi çocugu olan annelere bir nebze de olsa katki saglamak istedik. Bu anlamda annelerimize zaten sözümüz vardi. Simdi hem bu sözümüzü yerine getirecek olmanin, hem de annelerimize destek olmanin mutlulugunu yasiyoruz. Annelerimiz, hayata geçirecegimiz Anne Kart ile aylik 60 ücretsiz binis hakkina sahip olacaklar.” açiklamasinda bulundu.

Manisalilardan Baskan Zeyrek’e Anne Kart tesekkürü

Anne Kart projesi ile ihtiyaç sahibi ailelerin ekonomik olarak rahat nefes alacaklarini söyleyen Manisali vatandaslar, Baskan Ferdi Zeyrek’e tesekkür etti.

Zeynep Dursunoglu, “Bir tane 3 yasinda çocugum var, birisini de bekliyoruz. Ferdi baskanimizin yaptigi bu uygulama gerçekten çok güzel bir uygulama. Çok memnun oldum, çok da sevindim bu hizmet için. Ferdi beyin de gelmesinden çok memnunuz. Basarilarinin devamini diliyorum. Dolmuslarin anneler için ücretsiz olmasi gerçekten çok iyi. Benim için olmasa da, anneler için uygun olmasi daha iyi oldu.” derken, Muhammet Arvas, "Ferdi baskanimizin uygulamaya koydugu 0-5 yas arasi çocuk sahibi olan annelerin ücretsiz binmesi güzel bir avantaj. Sonuçta herkesin arabasi yok. Çocuklu bayan ve erkeklerinde maddi durumlari ortada. Tesekkür ediyoruz Ferdi baskanimiza.” ifadelerini kullandi.

Muhabbet Karabalik isimli vatandas, “Ferdi beyin sayesinde dolmuslara binerken artik ücret talep edilmeyecek. 0-5 yas arasinda çocugu olan bayanlar artik ücretsiz olarak binebilirler. Baskanimiza katkilarindan dolayi çok tesekkür ederiz.” Seklnde konusurken, Çigdem Çimendag ise sunlari söyledi: “Çocuklari ile arabaya binenler sorun yasayabiliyorlar. Vallahi güzel olur, ihtiyaç sahiplerine yardim edip destekte bulunmasi. Online olarak da basvurulmasi büyük kolaylik çok memnun olduk konuda, kendisinden de çok memnunuz.”

Sevinç Çaylak isimli vatandas, “Benim kizim her gün çocugunu yaya getirip götürüyor. Otobüse binse olmuyor, her gün yol parasi çok geliyor. Vallahi çok iyi bir uygulama. Internet üzerinden basvurmasini ben bilmiyorum ama kizima söyleyecegim hemen basvursun. Gerçekten çok güzel bir uygulamaymis. Baskanimizin da seçim öncesi sözünü de yerine getirdigi için tebrik ederim kendisini.” diye konusurken, Betül Palazoglu da “Yapilan bu uygulama güzel bir sey. Insallah biz de bu uygulamadan yararlanarak binebiliriz. Otobüs kullanirken ister istemez sorun oluyordu. Suan tabi daha rahatiz kizim yürüyebildigi için.” diyerek tesekkür etti.
Kaynak: İHA