Hisar Seri Üretime Yüksekten Giriyor

Türkiye’nin yerli ve milli dagitik mimarideki ilk hava savunma füze sistemi HISAR O, ilk uzun menzil atisini basari ile gerçeklestirdi.

Türkiye’nin yerli ve milli dagitik mimarideki ilk hava savunma füze sistemi HISAR O, Seri Üretim Projesi’ne yetenek kazanimi kapsaminda basamak atlatacak ilk uzun menzil atisini basari ile gerçeklestirdi.

14 Agustos 2024 tarihinde gerçeklestirilen Atisli Test Faaliyeti kapsaminda degerlendirmede bulunan Savunma Sanayii Baskani Prof. Dr. Haluk Görgün, sunlari kaydetti:

“Milli mühendisligimizin gücüyle semalarimizin teknoloji kalkanlarini da güçleniyoruz. HISAR O, Seri Üretim Projesi’ne yetenek kazanimi kapsaminda gerçeklestirilen atisli test faaliyetinde, Seri Üretim Konfigürasyonundaki yeni nesil HISAR O Bataryasindan ateslenen RF Arayici Baslikli Füze ile hedef 40+ km’de direkt vurus ile bertaraf edildi. Baskanligimiz tarafindan baslatilan HISAR Seri Üretim Projesi kapsaminda; Atis Kontrol/Komuta Kontrol mimarisindeki performans artirici güncellemeler, IP haberlesme altyapisina geçis, hedefi daha uzaktan tespit etme yetenegine sahip yeni nesil radar, füze kapsaminda gelismis güdüm/ kontrol yazilimlari ve uzak menzil manevra yeteneklerini HISAR O sistemlerine kazandirdik. HISAR O Sisteminin mevcut yeteneklerinin üzerine yeni nesil teknolojik kazanimlari ile birlikte etkin oldugu menzilin artirilmasina yönelik faaliyetlere devam edecegiz. Bu vesile ile gece gündüz çalisan, basariya ulastiran, yeni yetenekler kazandiran ASELSAN ve ROKETSAN mühendislerimizi, vatan evlatlarimizi gönülden tebrik ediyorum.”

ÇELIKKUBBE’nin omurgasini olusturacak yeni nesil konfigürasyonundaki sistemlerin ilk parti sistem teslimatlarinin, 2024 yili sonuna kadar envantere girmesi hedefleniyor.
Kaynak: İHA