Gördes'teki Orman Yangini Sürüyor Açiklamasi 2 Kirsal Mahalle Bosaltildi

Manisa’nin Gördes ilçesinde dün baslayan orman yangini 31 saattir devam ediyor. Yangin nedeniyle 2 kirsal 2 mahalle bosaltildi.

Gördes'teki Orman Yangini Sürüyor Açiklamasi 2 Kirsal Mahalle Bosaltildi
Manisa’nin Gördes ilçesine bagli Boyali Mahallesi civarinda dün saat 14.35’te çikan orman yangini bugün de devam etti. Kenarindaki kurumus otlardan çiktigi tahmin edilen yangina Izmir Orman Bölge Müdürlügüne ait 11 hava araci, 83 söndürme ekibi, 36 su tankeri, 18 is makinesi ile birlikte Manisa Büyüksehir Belediyesi Itfaiye ekipleri müdahale ediyor. Yanginda ayrica 3 saglik ekibi, 7 jandarma asayis ekibi 5 trafik ekibi ve toplam 361 personel görev yapiyor.

Öte yandan bugün 17.18 siralarinda yine Gördes ilçesine bagli Kayacik Mahallesi’nde ayri bir orman yangini çikti. Ekipler o bölgede de söndürme çalismalarini araliksiz sürdürüyor.

Tedbir amaciyla 2 mahalle bosaltildi

Alevlerin kontrol altina alinabilmesi için yogun çaba harcanirken, rüzgarin da etkiyle genis alana yayilan yangin kirsal yerlesim yerlerini de tehdit etmeye basladi.

Alevlerin siçradigi Karayakup Mahallesi’nde bazi evler yanarken, tedbir amaciyla Karayakup ve Yeniköy mahalleleri bosaltildi. 230 nüfuslu Yeniköy ve 40 nüfuslu Karayakup mahallelerinde ikamet eden vatandaslarin ihtiyaçlari, AFAD ve Türk Kizilay ekiplerince gideriliyor.

Manisa Valisi Enver Ünlü de yangin bölgesine giderek, koordinasyon çalismalarini bizzat yerinden yönetiyor.
Kaynak: İHA