Erasmus+ KA131 Programi Çerçevesinde En Fazla Hibeyi, NEÜ'nün Yürütücüsü Oldugu UNIKOP Konsorsiyumu Aldi

Erasmus+ Ana Eylem 1-KA131 programinin 2024 yili basvuru dönemi sonuçlarina göre; Necmettin Erbakan Üniversitesinin (NEÜ), Erasmus+ projesi için onaylanan hibe tutari geçen yila göre yüzde 58,03 artis ile 177 bin 100 avro olarak açiklanirken, NEÜ’nün yürütücüsü oldugu UNIKOP Konsorsiyum Projesi için onaylanan hibe tutari ise konsorsiyumlar arasinda 104 bin 250 avro ile en çok payi alan proje oldu.

Erasmus+ KA131 Programi Çerçevesinde En Fazla Hibeyi, NEÜ'nün Yürütücüsü Oldugu UNIKOP Konsorsiyumu Aldi
2024 yili basvuru döneminde Erasmus+ Ana Eylem 1 Bireylerin Ögrenme Hareketliligi - KA131 (Programla Iliskili Ülkeler ve Programla Iliskili Olmayan Ülkeler ile Yüksekögretimde Ögrenci ve Personel Hareketliligi) faaliyeti çerçevesinde yüksekögretim kurumlari ve akredite ulusal hareketlilik konsorsiyumlari tarafindan sunulan basvuru sonuçlari açiklandi.

“Nitelikli uluslararasi projeler yapmaya önem veriyoruz”

Konu hakkinda açiklamalarda bulunan NEÜ Erasmus Koordinatörü Doç. Dr. Özdal Koyuncuoglu, “Kabul edilen basvurulara tahsis edilen hibe tutarlari ve özellikle 2024 yili destek miktarlari incelendiginde, üniversitemizin toplam onaylanan hibe miktarinda belirgin bir artis gözlemlenmistir. Bu artis, üniversitemizin uluslararasi projelere verdigi önemi, uluslararasi alandaki is birlikleri ile hareketlilik projelerinin kalitesini yansitmaktadir” dedi.

UNIKOP Konsorsiyumunda yakalanan basarili grafige deginen Doç. Dr. Koyuncuoglu, “Gerçeklesen basarinin arkasinda, konsorsiyum koordinatörü Necmettin Erbakan Üniversitesinin yani sira; Ahi Evran, Aksaray, Kapadokya, Karamanoglu Mehmetbey, Kirikkale, Konya Gida ve Tarim, Konya Teknik, KTO Karatay, Nevsehir Haci Bektas Veli, Nigde Ömer Halisdemir, Selçuk, Yozgat Bozok Üniversitesi gibi degerli üniversitelerimiz bulunmaktadir. Ayrica, Konya Ovasi Projesi (KOP) Bölge Kalkinma Idaresi Baskanligi, Konya Sanayi Odasi, Konya Ticaret Odasi ve Konya Büyüksehir Belediyesi gibi kamu kurum ve kuruluslarinin da destegiyle projemiz güç kazanmistir” seklinde konustu.



“Hep birlikte daha nice basarilara imza atacagimiza olan inancimiz tamdir”

Uluslararasi faaliyetlerin kendileri için mühim oldugunu kaydeden NEÜ Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Mehmet Birekul ise, “Üniversitemizin yapmis oldugu uluslararasilasma çalismalarinin karsiligini almanin memnuniyeti içindeyiz. UNIKOP Konsorsiyumunda da, her bir ortagimizin katkisi, bu projeyi sadece bir hibe basarisi olmaktan çikarip bölgesel ve ulusal kalkinmamiza katkida bulunan bir is birligi örnegi haline getirmistir. Hep birlikte daha nice basarilara imza atacagimiza olan inancimiz tamdir. Bu çerçevede, takdirlerinden dolayi Türkiye Ulusal Ajansi yetkililerine, tüm ortaklarimiza, Dis Iliskiler Koordinatörlügümüz Erasmus+ ofisinin degerli ekibine, üniversitemizin tüm akademik ve idari kadrolarina tesekkürlerimi sunuyorum” diye konustu.

Kaynak: İHA