Büyüksehir Ekipleri Kayit Disiyla Mücadelesini Sürdürüyor

Manisa Büyüksehir Belediyesi ekipleri hal kayit sistemine bildirimi yapilmayan ürünlere yönelik denetimlerini sürdürüyor. Kaynak ve Istirakler Dairesi Baskanligi’na bagli hal denetim ekipleri, kentin giris ve çikislarinda yaptiklari kontrollerde 367 araci denetledi, 11 araca cezai islem uyguladi.

Büyüksehir Ekipleri Kayit Disiyla Mücadelesini Sürdürüyor
Manisa Büyüksehir Belediyesi Kaynak Gelistirme ve Istirakler Dairesi Baskanligi’na bagli hal denetim ekipleri, kayit disi ürünlerin engellenmesi için denetimlerini sürdürüyor. Ekipler, hem üreticinin hem de tüketicinin haklarini korumak için kent giris ve çikislarinda kontrollerine devam ediyor. Hal denetim ekipleri, Yeni Harmandali Mahallesi çiftçi mallari koruma noktasinda, Sazoba ve Beyoba kavsaginda, Turgutlu Manisa yolu kavsaginda, Akçapinar mahallesinde, Salihli Akhisar yolu Karayahsi mevkiinde, Antalya Izmir yolu Petrol ofisi mevki, Kemaliye mevkii, Akkeçili mevki ve Baklaci mevkiinde denetim gerçeklestirdi. Yapilan denetimlerde 367 araç denetlendi, 11 araca da ceza kesildi.

“Vatandaslarin kaliteli sebze ve meyve tüketmesini amaçliyoruz”

Denetim çalismalari hakkinda bilgi veren Manisa Büyüksehir Belediyesi Kaynak Gelistirme ve Istirakler Dairesi Baskani Ersoy Vitas, ”5957 sayili yasa dogrultusunda il genelinde muhtelif noktalarda denetimlerimizi gece gündüz sürdürüyoruz. Bu denetimlerle hal kayit sistemine bildirimi yapilmayan mallarin sehre girisinin ve çikisinin önüne geçilmesini saglayarak hem kayitli esnafin hakkini koruyoruz, hem de vatandaslarin kaliteli sebze ve meyve tüketmesini amaçliyoruz. 367 araç sorgulayarak 11 adet tutanak düzenledi.

Tutanaklarin düzenlenmesi sebebi ise Ticaret Bakanligi hal kayit sistemine bildirim yapmadan mallarin alinmasi veya satilmasi nedeni ile tutulmustur. Öte yandan yaz aylarinin yasanmasindan dolayi artan üretim nedeniyle ekiplerimiz denetimlerini de siklastirdi” dedi.

Kaynak: İHA