Büyüksehir'den 'Astrofest Gaziantep' Gözlem Senligi

Güneydogu Anadolu Bölgesi’nin en büyük bilim merkezi olan Müzeyyen Erkul’da uzay ve havacilik konusuna ilgili vatandaslar, astronomi dalinda çesitli etkinliklerle bulusturulacak.

Büyüksehir'den 'Astrofest Gaziantep' Gözlem Senligi
Gaziantep Büyüksehir Belediyesi ve Sanayi ve Teknoloji Bakanligi is birliginde kentte uzay ve havaciliga ilgisi olan vatandaslar için Müzeyyen Erkul Gaziantep Bilim Merkezi’nde astronomi alaninda çesitli etkinlikler sunan bilim senligi düzenlenecek.

4007 Bilim Senlikleri Destekleme Programi kapsaminda yürütülecek olan etkinlik, bilim ve teknolojiye olan ilgiyi, bilgiyi ve katilimi artirmak, bilim egitimini desteklemek, bilim kültürünü yayginlastirmak ve bilim okuryazarligini gelistirmek amaciyla planlandi.

Gündüz atölyeleri ve gece gözlem etkinligi olmak üzere iki kisimda yapilacak etkinlik, 23 - 25 Agustos tarihleri arasinda gerçeklesecek. Organizasyonda 16.00 - 17.00 saatleri arasinda “Milli Uzay Programimiz Semineri” yapilacak.

Gündüz atölyeleri 9 istasyonda 9 farkli etkinlik seklinde 3 gün boyunca 16.00 - 19.00 saatleri arasinda Müzeyyen Erkul Gaziantep Bilim Merkezi’nde düzenlenirken, gece gözlem etkinligi ise 20.30 - 02.30 saatleri arasinda ilk gün ve üçüncü gün Bilim Merkezi, ikinci gün ise Rumkale’de gerçeklesecek.

Programla ilgili detayli bilgi almak isteyen vatandaslar, www.astrofestgaziantep.com adresinden veya 0342 211 12 00 - 8840/8841 dahili numarasindan detayli bilgiye ulasabilecek.

Astrofest Gaziantep kapsaminda düzenlenen organizasyonun ikincisi 16-19 Ekim tarihlerinde Müzeyyen Erkul Gaziantep Bilim Merkezi’nde büyük bir “Bilim Senligi” ile yapilacak. Son olarak ise Aralik 2024- Mart 2025 tarihleri arasinda “Mars’taki Kolonim Tasarim Yarismasi” organizasyonun devaminda düzenlenecek.
Kaynak: İHA