Türkiye'yi Duygulandiran Yüzügü Bulamayan Depremzede Zehra Ögretmen, Annesinin Mezari Basinda Özür Diledi

Asrin felaketinde vefat eden annesinden kendine kalan yüzügü tatil için geldigi Hatay’in Arsuz ilçesinde kaybeden Zehra Alin’in anne yadigari tüm çabalara ragmen bulunamadi. Zehra ögretmen, annesinin mezari basinda dua ederek yadigarini kaybettigi için özür diledi.

Türkiye'yi Duygulandiran Yüzügü Bulamayan Depremzede Zehra Ögretmen, Annesinin Mezari Basinda Özür Diledi
Kahramanmaras merkezli depremlere ailesiyle birlikte yakalanan Zehra Alin, asrin felaketinde annesi Cemile Alin’i ve babasi Tuncay Alin’i kaybetmisti. Kendisi enkazdan sag olarak çikarilan genç kizin annesinden geriye kalan tek varligi olan yüzügüyse geçtigimiz günlerde tatil için geldigi Hatay’in Arsuz ilçesinde sahil mevkiinde kaybolmustu. Annesinin hatirasi olan yüzügü bulmak için sosyal medya üzerinden paylasim yapan Alin, milyonlarca insana ulasmayi basarmisti. Genç kizin yürek burkan paylasimi üzerine Hatay Büyüksehir Belediye Baskani Mehmet Öntürk ve Arsuz Belediye Baskani Sami Üstün harekete geçmis ve sahilde dedektör ile yüzügü arama çalismalari baslamisti. Dalgiç adamlarin da denizden destek verdigi arama çalismalari sonuçsuz kaldi ve Zehra ögretmen anne yadigari yüzügü bulamadi. Zehra ögretmen, annesinin ve babasinin Kirikhan ilçesindeki mezari basinda dua ederek yüzügü kaybettigi için annesinden özür diledi. Yüzügü bulmak için seferber olanlara tesekkürlerini dile getiren Zehra Alin, yüzügün bir sekilde kendine gelecegini düsündügünü söyledi.



“Yüzügün bir sekilde bana gelecegini düsünüyorum”

Yüzügü arama çalismalarina katilan ve soysal medya üzerinden kendisine destek verenlere tesekkür eden 32 yasindaki Zehra Alin, yüzügün kaybolduktan kisa bir süre sonra baskasi tarafindan bulundugunu düsündügünü belirterek “Yüzügüm tüm çabalara ragmen bulunamadi. Ben yüzügün biz aramaya baslamadan önce bulundugunu düsünüyorum. Ona inandim, bütün bu olayin gündem olmasinda da alan veya bulan kisi duyacak diye çok sevinmistim. Halen ayni seyi düsünüyorum. Yüzügün bir sekilde bana gelecegini düsünüyorum. Buraya kadar Twitter’dan da destek veren, aramaya da katilan bunu saglayan herkese tekrar tesekkür ederim. Buraya gelmemin bir tek sebebi yüzük degil, birçok böyle aciyi ortaya çikaran bir durum. Anneme karsi yüzügümü kaybettigimi anladigim andan itibaren mahcubiyet, suçluluk duygusu içine girdim” dedi.



“Ben çok üzgünüm annemden özür diliyorum”

Yüzügü kaybetmesiyle birlikte annesinden özür dilemeye basladigini dile getiren Alin, “Yüzük kaybolduktan sonra da buraya gelmeden de kendi içimden de anneme karsi hep özür diliyordum. Beni affetmesini söylüyordum. Buraya gelince bir bag kuruldugunu hissediyor insan. Beni duydugunu düsünüyorum. Ben çok üzgünüm annemden özür diliyorum. Yüzük için benim bu kadar üzülmemi istemezdi diye de düsünüyorum. Halen umudumu kesmedigim için bulan kisiye buradan sesleniyorum, bu kadar süre geçtigi için belki getirmeye çekiniyor olabilir. Bununla alakali hiçbir çekince içerisine girmemesini söylüyorum. Sadece yüzügün bana geri gelmesi önemli. Onun hakkinda ne düsüncemiz ya da nasil bir sekilde karsilasacaginin hiçbiri önemli degil bunun için çekinmesine de gerek yok. Eger biri bulduysa ki buldugunu düsünüyorum. Yüzügü bana bir sekilde geri getirmesini rica ediyorum buradan kendisine” diye konustu.

Kaynak: İHA