Yasli Kadinin Etrafini Saran Sokak Köpeklerinden Tedirgin Oldugu Anlar Kamerada

Hatay’da basibos sokak köpeklerinin yasli kadinin etrafini sardigi anlar cep telefonu kamerasiyla görüntülenirken, bölgede kalabalik gruplar halinde gezen sokak köpekleri vatandaslari tedirgin ediyor.

Yasli Kadinin Etrafini Saran Sokak Köpeklerinden Tedirgin Oldugu Anlar Kamerada
Depremin ardindan insan yogunlugunun azaldigi Antakya ilçesinde basibos sokak köpekleri, kalabalik gruplar halinde gezerek vatandaslari tedirgin etmeye devam ediyorlar. Geçtigimiz günlerde sayilari 10’u bulan sokak köpeklerinin yasli bir vatandasin etrafini sardigi anlar vatandaslar tarafindan cep telefonu kamerasiyla görüntülendi. Bölge halki kalabalik gruplar halinde gezen sokak köpeklerine karsi siklikla tedirginlik yasiyor.

“Ise giderken ve çocuklarimiz okula giderken daha çok tedirgin oluyoruz ve korkuyoruz”

Sokak köpeklerinden korktuklari için çocuklarini disariya çikaramadiklarini ifade eden Tugba Çelik, “Sokak köpekleri bayagi oluyor. Çocuklarimiz rahat edemiyor ve korkuyorlar. Böyle bir sikintimiz var. Köpekler daglardan çok indigi için sabah daha erken saatlerde indikleri zaman hemen hemen 5-6 taneden fazla geziyor. Bu benim gördüklerimdi. Özellikle de kadinlar ve çocuklar daha çok korkuyor. Köpekler isirmasalar da görüntüleri daha bir korkutuyor. Ise giderken, çocuklarimiz okula giderken daha çok tedirgin olduklari için biraz da ondan dolayi korkuyoruz. Bu bir seneden beri bayagidir var hatta daha fazla var. Su ana kadar isirilma görmedik ama daha çok görüntüleri korkutuyor. Sabah erken saatlerde ve aksam geç saatlerde çikamiyoruz. Çocuklarimiz asiri derecede korkuyorlar ve çikamiyorlar” dedi.



“Motosikletli çocuklari kovaliyorlar ve bazen de isirma tehlikesi olabiliyor”

Köpeklerden dolayi sokaklarda gezemediklerini belirten Muhammed Çapar, “Motosiklet ile mesela iniyoruz ve köpeklerde üstümüze gelip kovaliyor. Kovaladiklari için buradan düsüyoruz. Çogunluk buradalar. Buradan çikiyorlar kovaliyorlar bizi. 7 köpek sürü halinde geliyorlar. Aksamlari buradan asagiya hiç inemiyoruz. Motosikletli çocuklari kovaliyorlar ve bazen de isirma tehlikesi olabiliyor. Okula ve ise gidenleri köpekler rahatsiz ediyor ve kovaliyor. Insanlar da bundan rahatsiz oluyor. Aksamüstü çogunluk buradan çiktigimiz zaman bizi kovaliyorlar” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA