Türk Diyanet Vakif-Sen Genel Baskan Yardimcisi Hilmi Sanli Serhat Kars'ta

Türk Diyanet Vakif-Sen Genel Baskan Yardimcisi Hilmi Sanli, Sendikasinin Il Temsilcisi Osman Örs ile birlikte Kars Belediye Baskani Prof. Dr. Ötüken Senger’i makaminda ziyaret ederek, Kars’ta bulunan cami ve müstemilatlari ile ilgi Belediyeden destek isteyip, tarihi özelligi sahip camilere güvenlik görevlisi talebinde bulundu.

Türk Diyanet Vakif-Sen Genel Baskan Yardimcisi Hilmi Sanli Serhat Kars'ta
Sanli ve Kars il temsilcisi Osman Örs, sirasiyla Kars Il Müftülügü, Selim, Sarikamis ve Digor ilçe müftülüklerini ziyaret ettiler.

Sendikalar, hak ve adalet mücadelesinin kurumsal yapilarindandir. Üyelerinin haklarini savunmak ve gelistirmek en temel görevleridir diyen Hilmi Sanli, “Vur-kaç firsatçiligi, hep bize bencilligi yerine; sürdürülebilir, makul, dengeli ve diger gruplari da gözetir tavirlar sergilemeleri beklenir. Yillarin birikimi, emek ve gözyaslari ve hatta, canlarindan olan insanlarin sayesinde ulasilan, sendikal faaliyet haklarinin dogru icra edilmeleri lazimdir” dedi.

“Bizim kapimiz, kin, düsmanlik ve umutsuzluk kapisi degil”

Sanli, “Gelecek mutlu günlerin ancak sevgiyle, kardeslikle ve dostlukla, milli birlik ve bütünlükle gelecegini biliyoruz. Biz, bu ülkeyi seven, hakki savunan kim varsa herkesi kucaklamaya haziriz. Bu nedenle tüm Diyanet ve Vakiflar çalisanlarini, sevginin ve paylasimin oldugu, Türkiye sevdalilarinin yuvasi, Türk Diyanet Vakif-Sen çatisi altinda birlik olmaya ve mücadele etmeye davet ediyoruz.” Memurlarin kendi gelecekleri için yanlarinda olanlarla yürümesi gerekiyor. sendikaciligin kara deliklerinden kurtulmak lazimdir. Çalisma hayatinda kamu çalisanlarina karsi kurulan tuzaklar konusunda tedbirini almasi gerekenler öncelikle yine devlet memurlaridir. Devlet memurlari bu çalismalara karsi bir tepki olusturmazsa, mücadele eksik kalir. Sendikal mücadeleyi hakkiyla yerine getiren sendikalarin daha da güçlendirilmesi gerekiyor. Yigit bir durus ve ses vermek lazim. Bunu da Türkiye Kamu-Sen ve ona bagli Türk Diyanet Vakif-Sen yapacak ama her zaman kamu çalisanlarina sahip çikan Türkiye Kamu-Sen’in de desteklenmesi gerekir” diye konustu.

Sanli daha sonra sunlari söyledi: “Toplu sözlesme sürecinin kamu görevlileri lehine bir sonuç dogurmadigi ve yetkili konfederasyonun sorunlara çözüm üretme noktasindaki yetersizligi memur ve emeklileri magdur etmistir. Sözlesmeli Personel istihdamina son verilmeli tüm sözlesmeli personel kadroya geçirilmelidir. Kamuda is güvencesini zayiflatan, her türlü baski ve istismara açik bir yapi arz eden 4/B’li, 4/C’den 4/B’ye geçen sözlesmeli, geçici, vekil, idari hizmet sözlesmeli gibi adlar altinda güvencesiz istihdam modelinin kaldirilarak personelin memur kadrolarina geçirilmesi saglanmali, kamu kuruluslarinda memur isi yapan isçiler de ayni çerçevede kadroya geçirilerek kamu istihdam yapisi güvenceli bir sekilde düzenlenmelidir. Diyanet Isleri Baskanligi’nda 2016 yilinda getirilen süreli sözlesmeli personel uygulamasi ile kamuda süresiz sözlesmeli istihdami ve 3+1 yil süreli sözlesmeli istihdami gibi bir ayrimcilik daha ortaya çikmistir. Bu durum Anayasanin kanun önünde esitlik ilkesine de aykiri bir yapi olusturmaktadir. Hak ve sorumluluklarda esitlik, aile birliginin saglanmasi ve adaletin bir geregi olarak istisnasiz tüm güvencesiz sözlesmeli personelin kadroya geçirilmesi hususunda kararli ve israrciyiz.”
Kaynak: İHA