Siirt TSO Baskani Kuzu Açiklamasi 'Enflasyon Muhasebesi, Vergisel Bir Yük Olmamali'

Siirt TSO Baskani Güven Kuzu, “Enflasyon muhasebesi, vergisel bir yük olmamali” dedi.

Siirt TSO Baskani Kuzu Açiklamasi 'Enflasyon Muhasebesi, Vergisel Bir Yük Olmamali'
Siirt Ticaret ve Sanayi Odasi (STSO) Yönetim Kurulu Baskani Güven Kuzu, enflasyon düzeltmesinin vergisel sonuç dogurmadan yalnizca muhasebe islemi olarak ele alinmasi gerektigini vurguladi.

Baskan Kuzu, yaptigi açiklamada, enflasyon muhasebesi uygulamasinin 2003 yili sonunda vergi sistemine dâhil edildigini hatirlatarak, bu uygulamanin enflasyonun azalmasi nedeniyle yeniden uygulanmadigini, geçen yil, enflasyon muhasebesinin vergisel bir sonuç dogurmadan uygulanmaya baslandigini ifade etti.

Bu yil ise enflasyon düzeltmesinin vergisel sonuçlar dogurduguna dikkat çeken Kuzu, enflasyon kaynakli fiyat artislarinin isletmeleri kar etmis gibi gösterdigini kaydetti.

Türkiye’nin enflasyonla mücadelesinde kararlilikla ilerledigini ve alinan tedbirlerin enflasyonu düsüs trendine soktugunu ifade eden Kuzu, yine de “basariya ulasildi” denilmesi için henüz erken oldugunu belirtti.

Kuzu, enflasyon düzeltmesinin üyelerimizi ek vergi yüküyle karsi karsiya birakabilecegine dikkat çekerek, "Enflasyon düzeltmesi hesaplamalari sonucunda ortaya çikacak farklardan dolayi üyelerimize ilave vergi çikmasi, vergi adaletini zedeleyici bir durum teskil edebilir. Ekonominin ve vergi gelirlerinin sürdürülebilirligini saglamak öncelikli hedefimiz olmali ve enflasyon düzeltmesinin vergisel sonuç dogurmadan yalnizca muhasebe islemi olarak degerlendirilmesi ve uygulanmasi gerekmektedir" dedi.

Bu konuya iliskin olarak, üyelerden gelen talep dogrultusunda üst kuruluslari olan Türkiye Odalar ve Borsalar Birligi’ne (TOBB) bir yazi ile basvuruda bulunduklarini belirten Kuzu, çözüm arayislarinin sürdügünü de ifade etti.

Kaynak: İHA