Konya Büyüksehir Çatalhöyük Tanitim Ve Karsilama Merkezi, Antik Kente Ilgiyi Artirdi

Konya Büyüksehir Belediyesi tarafindan sehre kazandirilan Çatalhöyük Tanitim ve Karsilama Merkezi, antik sehri ziyaret edenleri tarihi bir yolculuga çikariyor.

Konya Büyüksehir Çatalhöyük Tanitim Ve Karsilama Merkezi, Antik Kente Ilgiyi Artirdi
Konya Büyüksehir Belediye Baskani Ugur Ibrahim Altay, yaklasik 9 bin 500 yillik tarihiyle UNESCO Dünya Mirasi Listesi’nde yer alan Çatalhöyük’ün, tarihin derinliklerine isik tutan dünyanin essiz bir degeri oldugunu ifade etti.



Baskan Altay tüm tarih ve kültür meraklilarini Çatalhöyük’e davet etti

Çatalhöyük’ün en güzel sekilde tanitilmasi ve sonraki nesillere aktarilmasi adina Kültür ve Turizm Bakanligi’nin katkilariyla geçtigimiz yil sonunda Çatalhöyük Tanitim ve Karsilama Merkezi’ni hizmete sunduklarini hatirlatan Baskan Altay, “Açilisi yapilali bir yil bile olmamasina ragmen merkezimize ilginin her geçen gün katlanarak artiyor olmasindan büyük memnuniyet duyuyoruz. Her hafta Konya’dan ve Konya disindan yerli ve yabanci binlerce misafiri agirlayan merkezimiz ziyaretçilerini 10 bin yil öncesine götürerek unutulmaz bir deneyim sunuyor. Çatalhöyük Tanitim ve Karsilama Merkezi’nde antik kent hakkinda bilgi sahibi olan ve deneyim yasayan misafirler, daha sonra kazi alanini ziyaret edebiliyor. Simdi yeni bir uygulama daha baslatarak Mevlana Meydani’ndan otobüslerle Çatalhöyük’e turlar düzenliyoruz. Amacimiz, hem yerli hem de yabanci turistlerin ilgisini çekerek sehrimizin tarihi ve kültürel zenginliklerini daha genis kitlelere ulastirmak. Ben tüm tarih ve kültür meraklilarini Çatalhöyük Tanitim ve Karsilama Merkezi’ni görmeye davet ediyorum” dedi.



Ziyaretçilerden Çatalhöyük Tanitim ve Karsilama Merkezi’ne tam not

Türkiye’nin en büyük ahsap konstrüksiyonlu kamu binasi olma özelligine de sahip olan Çatalhöyük Tanitim ve Karsilama Merkezi, Çatalhöyük Neolitik Antik Kenti’ne olan ilgiyi artirdi. Merkezi ziyaret eden yerli ve yabanci misafirler, rehberler esliginde Çatalhöyük’ün eski yerlesim düzenini, günlük yasantisini ve o döneme ait arkeolojik buluntulari kesfediyor. Çatalhöyük Tanitim ve Karsilama Merkezi’ni ziyaret ederek farkli bir deneyim yasayan ziyaretçilerden Hacer Ak, merkezi çok begendigini belirterek, “Güzel tanitim yapiliyor, güzel anlatim yapiliyor. Çatalhöyük’ün böyle güzel bir yer oldugu herkesin kulagina gitmeli. Ben Ilgin’da oturuyorum ama Çatalhöyük’te böyle bir yer oldugunu, bu kadar önemli sekilde anlatimlar, sunumlar oldugunu bilmiyordum. Çok hosuma gitti, çok degerli buldum. Emegi geçenlere çok tesekkür ediyorum” dedi.

Ziyaretçilerden Ismail Sönmez de merkezin çok güzel islendigini ifade ederek, “Geldik, gördük, begendik. Bunlar için çok uzun çalismalar, büyük emek ve efor sarf edilmis. Her sey çok güzel. Tesekkür ediyoruz” degerlendirmesinde bulundu.

Bir diger ziyaretçi Elif Uysal ise merkezin görülmesi gereken bir yer oldugunu vurgulayarak, “Iç mekan tasarimi da çok güzel, tanitim açisindan içerikler de çok güzel. Güzel tasarlanmis. Insanlik tarihinin ortak mirasi oldugu için detayli bir çalisma gerektiriyor, gereken de yapilmis görünüyor. Konya’da böyle bir yer oldugu için çok mutluyum” degerlendirmesinde bulundu.

Çatalhöyük’e merkezden otobüs turlari baslatildi

Konya Büyüksehir Belediyesi, Çatalhöyük’ün Türkiye’ye ve dünyaya tanitimi noktasinda çalismalarini yogun sekilde sürdürüyor. Son olarak Büyüksehir Belediyesi’nin Çatalhöyük’e baslattigi otobüs turlari da ziyaretçilerden ilgi görüyor. Tarih ve kültür meraklilari pazartesi günleri hariç her gün saat 13.00’te Mevlana Meydani’ndan hareket eden otobüslerle antik sehri ziyaret etme imkani buluyor. Ziyaretçiler, “tour.konyaturizmajansi.com” internet sitesi üzerinden veya 0531 723 05 04 nolu telefon numarasindan Çatalhöyük turlari ile ilgili detayli bilgi alarak rezervasyon yaptirabiliyor.
Kaynak: İHA