KMÜ'lü Akademisyenin Filistin Için Yazip Söyledigi Marslar Dünyada Ilgiyle Dinleniyor

Karaman’da bir akademisyenin, Filistinlilere destek olmak için yazip söyledigi "Aksa Tufani" ve "Hamas Marsi" isimli eseri dünyanin birçok ülkesinde ilgiyle söylenip dinleniyor.

KMÜ'lü Akademisyenin Filistin Için Yazip Söyledigi Marslar Dünyada Ilgiyle Dinleniyor
Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesi Saglik Bilimleri Fakültesi Saglik Yönetimi Bölüm Baskani Doç. Dr. Fatih Budak’in, 7 Ekim 2023’te baslayan Aksa Tufani ile ilgili Filistinlilere destek olmak amaciyla yazip söyledigi marslar dünyanin birçok ülkesinde ilgiyle dinleniyor.

“Bizim derdimiz, davamiz Kudüs ve Mescid-i Aksa”

Uzun yillardir müzikle ugrastigini ifade eden Doç. Dr. Fatih Budak, “2008 yilindan bu yana profesyonel olarak müzik hayatinin içerisindeyim ve bugüne kadar yapmis oldugum birçok albüm var. Müzik hayatina basladigimizdan bu yana bizim derdimiz hep Kudüs ve Filistin oldu. Özellikle 7 Ekim’de Aksa Tufani baslamasiyla bu hassasiyetimiz biraz daha artti. Aksa Tufani ile ilgili parçalara baktigimda, eserlerde Aksa Tufan’inin agitlar destani gibi anlatildigini gördüm. Biz de bunun bir agit degil zafer oldugunu biliyorduk ve bu hassasiyetle Aksa Tufani isimli eserimizi yaptik, ardindan da Hamas Marsi isimli marsimizi yaptik. Bizim derdimiz ve davamiz Kudüs ve Mescid-i Aksadir. Devletimiz ve milletimizin de bu konuda hassas oldugunu biliyoruz ve bu acilari yasiyoruz. Bir Türkiye Cumhuriyeti vatandasi olarak bu hassasiyeti ön plana çikarmak istedik ve kardeslerimize sesimizle, solugumuzla bir nebze de olsa destek olmak için bu marslari yaptik” diye konustu.



“Bu marslarla birlikte zafer havasina girildi”

Eseri yaptiktan sonra olumlu geri dönüsler aldigini söyleyen Budak, “Aksa Tufani eserini yazip söyledikten sonra özellikle çok ilgi gördü. Herkes Aksa Tufani’ni bir agit olarak algiliyordu ve slow eserler yapiliyordu. Bizim eserimiz sadece Türkiye’de degil, Almanya, Azerbaycan, Filistin’de de dinlenmeye basladi ve çok güzel tepkiler aldik. Bu parçayla birlikte zafer havasina girildi. Biz bu eserle Aksa Tufani’ni bir zafer olarak görüyoruz seklinde geri dönüsler oldu. Tabii bu da bizi çok mutlu etti” dedi.



“Ülkemizden ve yöneticilerimizden Allah razi olsun”

"Devletimizden Allah razi olsun" diyen Doç. Dr. Fatih Budak, “7 Ekim’den bu yana baktigimiz zaman bu davaya sahip çikan belli basli ülkeler var ve bu ülkelerin basinda Türkiye geliyor. Ülkemizden ve yöneticilerimizden Allah razi olsun. Devletimiz ve milletimiz tabii ki bu konuda çok daha hassas. Biz de bu minvalde çalismalarimizi yürütüyoruz ve bu eserleri de orada canla basla cihat eden kardeslerimize armagan ediyoruz. Insallah Rabbim onlara zafer nasip eylesin” diye konustu.

Kaynak: İHA