Karisi Ve 4 Kisinin Ölümüne Neden Olan Sürücü Hakim Karsisinda

Konya’da epilepsi krizi geçirmesi nedeniyle kullandigi otomobilin kontrolünü kaybetmesi sonucu kaza yaparak otobüs duraginda bulunan 4 kisi ile esinin ölümüne neden olan sürücü ilk kez hakim karsisina çikti. Otomobil sürücüsü Bekir T., sabah saatlerinde araca binmeden önce ilacini kullandigini seyir halinde oldugu sirada epilepsi nöbeti geçirdigini savunurken, sürücünün araçta bulunan kizi, "Babamin ilaci bittigi için kaza günü ilaç kullanmadi" seklinde verdigi ilk ifadesini degistirerek babasinin ilacini kullandigini söyledi.

Karisi Ve 4 Kisinin Ölümüne Neden Olan Sürücü Hakim Karsisinda
Kaza, 19 Mart Sali günü sabah saatlerinde Konya-Karaman Kara yolunun 25. kilometresinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Bekir T. idaresindeki 42 J 2873 plakali otomobil, sürücüsünün kontrolünden çikmasi sonucu otobüs duraginda bekleyen vatandaslara çarpti. Kazada durakta bekleyen Mordagül Tutgak (59), Elif Gül (42), Dudu Gül (33), Nergiz Gül (48) ile sürücünün esi Bahriye Taskin (45) hayatini kaybetti. Çiftin kizlari 16 yasindaki Ü.T. ve 13 yasindaki T.T. ile durakta beklerken yaralanan S.Ö. (32) ise tedavilerinin ardindan taburcu edildi. Hastanedeki tedavisi tamamlanan sürücü Bekir T., ise sevk edildigi adliyede çikartildigi mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Sürücü ilk kez hakim karsisina çikti

Konya Cumhuriyet Bassavciliginin kazayla ilgili baslattigi sorusturmayi tamamlamasinin ardindan sürücü Bekir T. hakkinda ’bilinçli taksirle birden fazla kisinin ölümüne ve yaralanmasina neden olma’ suçundan 22,5 yila kadar hapis cezasi istemiyle dava açildi. Açilan dava sonrasi karisi ve 4 kisinin ölümüne neden olan sürücü Bekir T., Konya 2. Agir Ceza Mahkemesinde ilk kez hakim karsisina çikti. Durusmada hayatini kaybedenlerin yakinlari ile taraf avukatlari da hazir bulundu. Sürücü Bekir T., "Olay günü 60 veya 70 kilometre hizla gidiyordum, epilepsi hastasi oldugum için daha önce birkaç hastanede tedavi gördüm. Olay günü de ilacimi sabah saatlerinde aldim ama bir anda nöbet geldi" dedi.



Sürücünün kizi ifadesini degistirdi

Kazada araçta bulunan sürücü Bekir T.’nin kizi 16 yasindaki Ü.T. ise emniyette verdigi "Babamin ilaci bittigi için kaza günü ilaç kullanmadi" ifadesini degistirerek, "Babam o gün sabah saat 07.00 gibi ilacini kullandi ve yola çiktik ancak lastik patladigi için yari yoldan geri döndük. Lastik yapilmasinin ardindan tekrar yola çiktik. Yol boyunca sohbet ediyorduk ancak babam bir anda sustu ve sol tarafa sabit bakarken epilepsi krizi geçirdigini anlamamla kaza olmasi bir oldu" dedi.

Mahkeme baskani genç kiza ifadesinin degisikligini sormasi üzerine Ü.T., "Önceki ifademi verirken kazanin sokundaydim, bu ifadem dogru" diye cevap verdi.

Kazada hayatini kaybedenlerin avukati ise Bekir T.’nin ilaçlarini daha önce de düzensiz kullanmasi nedeniyle ara ara krizler geçirdigini bu krizlerin de hastane kayitlarinda sabit oldugunu söyledi.

Mahkeme, Bekir T.’nin tutukluluk halinin devamina karar verip, durusmayi erteledi.
Kaynak: İHA