Çiftçi Istedi, Sahin Mazot Desteklerinin Tarihini Öne Çekti

Gaziantep Büyüksehir Belediye Baskani Fatma Sahin, çiftçinin en büyük giderlerinden biri olan akaryakit giderleri için baslatilan mazot desteginde gelen talepleri dikkate alarak dagitim tarihinin öne çekilecegini müjdeledi.

Çiftçi Istedi, Sahin Mazot Desteklerinin Tarihini Öne Çekti
Üreticinin ihtiyaçlari dogrultusunda tarimsal desteklerine yön veren Gaziantep Büyüksehir Belediyesi, 2022 yilinda baslayan mazot destegini sürdürüyor. Büyük bir memnuniyetin oldugu uygulama, Baskan Fatma Sahin’in çiftçilerle bir araya gelerek yaptigi istisarelerde gelen talepler dogrultusunda erken tarihte baslayacak. Buna göre mazot desteginin belirlenen Ocak ayi, Ekim ayi olarak güncellenerek erken tarihe alindi.

Türkiye’de kapsam bakimindan ilk olan ve Gaziantep Büyüksehir Belediyesi’ne ait Çiftçi Kart sahibi yaklasik 42 bin üreticinin yararlandigi akaryakit destegi uygulamasinda yüzde yüz hibeli sekilde bugüne kadar 8 milyon 432 bin 925 litre mazot dagitildi. Ayrica Gaziantep Büyüksehir ile Türkiye Petrolleri arasinda yapilan protokol kapsaminda çiftçi kart sahibi tüm çiftçilere mazot alimlarinda yüzde 6 indirim uygulandi.

“Talepler dogrultusunda beklemeden mazot dagitimina baslayacagiz”

Konu hakkinda açiklamada bulunan Baskan Fatma Sahin, çiftçileri ziyaret ettiklerinde mazot destegi ile ilgili duyduklari memnuniyeti belirterek, “Çiftçilerimiz ziyaretlerimizde mazot destegini sürdürmemizi istediler ama dagitim tarihini öne alinmasini talep ettiler. Bu talepler dogrultusunda arkadaslarima talimat verdim. Çiftçi Kartimiz ile mazot dagitimina baslayacagiz. Geçen yil Ocak ayinda mazotu dagitmistik bu yil Eylül ortasi Ekim ayinin basinda talepler dogrultusunda beklemeden mazotu dagitiyoruz” diye konustu.

Kaynak: İHA