Egirdir Gölü'nde Meydana Gelen Su Kabartilarinda Metan Gazi Ihtimali

Isparta’nin Egirdir ilçesine bagli Egirdir Gölü’nde meydana gelen su kabartilarinin metan gazindan kaynakli oldugu bildirildi. Konu ile ilgili açiklama yapan Dr. Erol Kesici, “Su kaynagi olsaydi sudaki fokurdama saatlerce sürerdi. Çok büyük bir ihtimalle metan gazindan kaynakli” dedi.

Egirdir Gölü'nde Meydana Gelen Su Kabartilarinda Metan Gazi Ihtimali
Türkiye’nin en büyük tatli su göllerinden biri olan ve Isparta’nin da içme suyunun bir kisminin karsilandigi Egirdir Gölü’nde su altindan yüzeye çikan, su kaynagi görünümünde su kabarcigi tespit edildi. Balik tutmak amaciyla göle açilan balikçilarin cep telefonu kamerasina yansiyan görüntülerde Egirdir Gölü’nde olusan kabarcigin su kaynagi oldugunu tahmin eden bölge halki tespit çalismalari için yetkililerden inceleme talep etti.

Konu ile ilgili açiklama yapan Türkiye Tabiatini Koruma Dernegi Bilim Danismani Dr. Erol Kesici su kaynagi görünümünde olan kaynamanin metan gazi oldugunu belirterek, “Birkaç dakika sonra bu fokurdamanin azalmasi bize sunu gösteriyor, orada eger su kaynagi olsaydi sudaki fokurdama saatlerce sürerdi. Keske bir örnek alinarak metan gazi mi yoksa tatli su özelliklerine ait su mu oldugunu daha güzeldi. Bana ulasan videolarda var ama çok büyük bir ihtimalle metan gazindan kaynakli. Keske su kaynagi olsaydi, gölün su seviyesi artmis olsaydi. Egirdir Gölü’nün dip kisminda bilinen elli bes tane su kaynagi var ama maalesef ki dip kisminda fazla bir sekilde dip çamuru var. Onlarin da temizlenmesi gerekiyor” dedi.

Kaynak: İHA