Depremde 4 Gün Enkaz Altinda Kaldi, Renkli Kisiligiyle Hayata Tutundu

Hatay’da 6 Subat’ta meydana gelen depremlerden dört gün sonra enkazdan sag olarak kurtarilan 58 yasindaki Mine Turan, afetin ardindan yerlestigi Gaziantep’te renkli kisiligi, azmi ve enerjisiyle hayata tutunuyor.

Depremde 4 Gün Enkaz Altinda Kaldi, Renkli Kisiligiyle Hayata Tutundu
Hatay’da 6 Subat’ta meydana gelen depremlerden dört gün sonra enkazdan sag olarak kurtarilan Mine Turan, yasadigi bu zorlu sürecin ardindan Gaziantep’e yerlesti. Asrin felaketinin ardindan zor günler geçiren Turan, Gaziantep’te yeni bir hayata basladi.

Renkli tarziyla dikkat çeken Mine Turan, hayata yeniden tutunmak için Sahinbey Belediyesi’ne bagli Özgecan Hanimlar Kültür ve Spor Merkezi’nde katildigi bilgisayar kursunda sadece bilgisiyle degil, renkli kisiligiyle örnek oluyor. Kursun en yetiskin katilimcisi olarak kendisinden yasça küçük olan diger kursiyerlere örnek olan Turan, azmi, ögrenme hevesi ve dikkat çeken tarziyla ön plana çikiyor.

“O günler çok aciydi, kendime gelebilmek için kurslara geliyorum"

Çocuklugundan beri uyuma dikkat ettigini söyleyen Mine Turan, “Ben Hatay’dan geldim. Enkazdan 4 gün sonra çiktim. O günler çok aciydi. Kendime gelebilmek için kurslara geliyorum. Hocalarim ve arkadaslarim sayesinde zorlu günleri unutuyorum. Ben her zaman böyle giyiniyorum. Insan her seyi kendi için yapmali. Insanlari hiçbir zaman giyimiyle yargilamamaliyiz. Ben her zaman böyleydim. Uyum benim için çok önemli. Ben bu sekilde giyinmeyi çok seviyorum. Siyah kombin yaptiysam o gün tamamen siyah giyiniyorum. Turuncu yaptiysam turuncu. Bu benim için bir yasam tarzi” ifadelerini kullandi.

“Gençlere hayata tutunmalari açisindan destek olmaya çalisiyor”

Turan’in renkli kisiligi hakkinda konusan kurs ögretmeni Arzu Çekiç, “Mine hanim yas olarak yetiskin grubunda ama gençlerimize uyum sagliyor. Onlarla diyalogu gayet iyi. Neseli bir karakteri var. Gençlere hayata tutunmalari açisindan destek olmaya çalisiyor. Kendisi bir depremzede. Çok zorluklarla karsilasmis. Su anda da onlarin etkisini yasiyor. Gülümseyerek o günleri atlattigini söylüyor. Fakat gözleri aciyi saklamiyor. Kursumuza olumlu katkilari çok fazla. Biz de ona iyi seyler katiyoruz” diye konustu.

Kaynak: İHA