Siirt TSO'da Güncellenen KOSGEB Girisimcilik Destekleri Anlatildi

KOSGEB’in “Girisimci Destek Programi” üst limiti 375 bin TL’den 2 milyon TL’ye çikarildi. Siirt Ticaret ve Sanayi Odasi, “KOSGEB Girisimci Destek Programi Bilgilendirme Toplantisi” düzenleyerek, girisimcileri konu ile ilgili bilgilendirdi.

Siirt TSO'da Güncellenen KOSGEB Girisimcilik Destekleri Anlatildi
Siirt Ticaret ve Sanayi Odasi konferans salonunda gerçeklesen toplantida KOSGEB Il Müdürü Ömer Erkiliç, isletmelere ve girisimci adaylarina KOSGEB tarafindan verilecek destekler hakkinda ayrintili bilgi verdi. Erkiliç, KOSGEB’in Girisimci Destek Programi Is Gelistirme Destegi 2024 yili 2. Çagri basvurularinin 1-30 Agustos tarihleri arasinda gerçeklesecegini belirterek, "Girisimciler adina büyük bir firsat olan bu destekten yararlanmak için basvurulari kaçirmayin" dedi.

Toplantiya Siirt Ticaret ve Sanayi Odasi Baskan Yardimcisi Kadir Demirhan, Genel Sekreter Vekili Rasit Basar Taner ve girisimci adaylari katildi.

Toplanti, soru-cevap kismi ile sona erdi.

2. çagri basvurulari 30 Agustos’ta sona erecek

“KOSGEB Girisimcilerini Seçiyor” mottosuyla yola çikan KOSGEB, girisimcilerin projeleriyle kendilerini göstermelerini ve yeni kurulan isletmeleri destekleyerek sürdürülebilirliklerini saglamayi amaçliyor. 2024-2028 stratejileri dogrultusunda KOSGEB, Girisimci Destek Programi üst limitini 375 bin TL’den 2 milyon TL’ye çikardi. 1 Agustos’ta baslayan Girisimci Destek Programi Is Gelistirme Destegi 2024 yili 2. Çagri basvurulari ise 30 Agustos’ta sona erecek.

Is Gelistirme Destegi kapsaminda girisimcilere 1,5 milyon TL üst limit dâhilinde yüzde 80 destek orani ile geri ödemeli destek saglaniyor. Girisimcinin genç, kadin, engelli, gazi veya birinci derecede sehit yakini olmasi durumunda destek üst limitine 150 bin TL daha ekleniyor. Destek kapsaminda isletmenin personel giderleri, makine-teçhizat ve kalip giderleri, yazilim giderleri ve hizmet alimi giderlerine (egitim, danismanlik ve yönderlik, belgelendirme, test ve analiz, pazarlama, tasarim, sinai mülkiyet haklari giderleri) destek saglaniyor. NACE Rev. 2’ye göre "Imalat, Telekomünikasyon, Bilgisayar Programlama, Danismanlik ve Ilgili Faaliyetler, Bilgi Hizmet Faaliyetleri, Bilimsel Arastirma ve Gelistirme Faaliyetleri" sektörlerinde faaliyet gösteren isletmeler, is gelistirme desteginden yararlanabiliyor. Geri ödemeli destekler için herhangi bir faiz ve komisyon uygulanmazken, isletmelerin geri ödemeleri 36 aylik program süresi sonunda baslayacak.
Kaynak: İHA