Siirt'te Iklim Degisikligi Sebebiyle Fistik Rekoltesinde Düsüs Bekleniyor

Siirt’te iklim degisikligi nedeniyle bu yil fistik rekoltesinde düsüs bekleniyor.

Siirt'te Iklim Degisikligi Sebebiyle Fistik Rekoltesinde Düsüs Bekleniyor
Mevsim normallerinin üzerinde seyreden sicakliklardan dolayi fistigin verim sezonu olmasina ragmen ilkbahar mevsimindeki düzensizlikten ve agaçlardaki psiladan dolayi düsük rekolte bekleniyor.

Fistik agaçlarinin bu sene verimlerinin düsük oldugunu belirten çiftçi Levent Basaran, ilkbahar mevsiminin düzenli geçmemesi sebebiyle fistik tanelerinde düsürme oldugunu ve fistiklarin istedikleri gibi gelisim göstermedigini söyledi.



Eylül ayinin 15’inden sonra fistiklari toplamaya baslayacaklarini ifade eden Basaran, "Fistiklarimizin geçen seneye göre verimleri çok düsüktür, beklentimiz bu sekildedir. 10 dönüme yakin bagimiz var. Bu bagda geçen senelere göre bir ton rekolte alirken bu sene 300-350 kiloya yakin beklentimiz var. Psila olsun, iklim olsun bu sene ilkbahar iklimi istedigimiz gibi geçmeyince fistiklarda verim düsüklügü çok oldu. Diger çiftçi arkadaslarimiza da soruyoruz. Sadece kendi bagimiz için degil, diger çiftçi arkadaslarimiza da danisiyoruz. Bu sene onlarda da ayni seyi yasiyorlar. Bos oranlarinin çok olduklarini söylüyorlar" dedi.

Kaynak: İHA