Gaziantep'te 'Bilim Türkiye Yamaçtepe Gökyüzü Gözlem Senligi' Basladi

Gaziantep’te Sahinbey Belediyesi ve T3 Vakfi isbirligi ile düzenlenen ’Bilim Türkiye Yamaçtepe Gökyüzü Gözlem Senligi’ yapilan açilis programi ile basladi.

Gaziantep'te 'Bilim Türkiye Yamaçtepe Gökyüzü Gözlem Senligi' Basladi
Gaziantep’te uzay ve gökyüzü meraklilari için Türkiye Teknoloji Takimi Vakfi ve Sahinbey Belediyesi tarafindan ilki düzenlenen ’Bilim Türkiye Yamaçtepe Gökyüzü Gözlem Senligi’ basladi.

Yamaçtepe Tabiat Parki’nda 10-12 Agustos tarihleri arasinda düzenlenen senlikte astronomi ve bilim temali gece teleskop ile gökyüzü cisimleri gözlemi, gündüz teleskop ile günes gözlemi, bilim atölyeleri ve astronomi söylesileri gibi etkinlikler yer aliyor.

"Bu senlikte gök cisimleri, meteor yagmuru, Ay ve Günes gözlemlenecek"

Senligin açilisinda konusan T3 Vakfi Yönetim Kurulu Baskani Elvan Kuzucu Hidir, "Kadim geçmisimize baktigimizda ayni merakin Fergani’nin, Cezeri’nin, Ali Kusçu’nun, Cacabey’in ve daha nicesinin gözlerinde oldugunu görüyoruz. Onlar o merakin pesinden giderek evrenin sirlarina ulasmaya çalisti ve gök bilimin temellerini atti. Günes’i, Ay’i, yildizlari incelediler, üzerine düsündüler, sorular sordular. Sizler de bu senlikte tipki onlarin yaptigi gibi gök cisimlerini, meteor yagmurunu, Ay’i, Günes’i gözlemleyeceksiniz. Bilim atölyeleri, astronomi söylesileri ve aktivite alanlari ile aklinizdaki sorulara yanit bulacaksiniz. Gözlerinizdeki merak hayale, hayalleriniz ise ugrunda nice emek sarf ettiginiz gerçeklere dönüsecek. Köklerimizden aldiginiz ilhamla göklere ulasacaksiniz. Aranizdan yarinin bilim insanlari, astronomlari, uzay yolculari çikacak" ifadelerini kullandi.

"Amacimiz gençlerimizin egitimde, teknolojide, sanatta ve sporda gelisimlerini saglamak"

Sahinbey Belediye Baskani Mehmet Tahmazoglu ise, "Burada 3 gün boyunca uzay izlenecek, meteor yagmurlari izlenecek, yeni kesifler yapilacak. Bu nedenle bu etkinlige katilan gençlerimizi tebrik ediyorum. Sahinbey Belediyesi olarak bilime, teknolojiye çok önem veriyoruz. Amacimiz gençlerimizin egitimde, teknolojide, sanatta ve sporda gelisimlerini saglamak. O nedenle bu senlige destek veren herkese ve katilan gençlerimize tesekkür ediyorum" ifadelerini kullandi.

"Biz buraya El Cezeri’nin torunlari olarak Sirnak’tan geldik"

Senlige Sirnak’tan katilan Nursin Ürgen isimli genç, "Biz buraya El Cezeri’nin torunlari olarak Sirnak’tan 16 kisilik ekibimizle geldik. Burada çesitli gözlemler yapacagiz. Ilk kez teleskop kullanmayi da ögrenecegim için çok heyecanliyim. Bunu da ilk astronotumuz Alper Gezeravci’dan ögrenecegim için ayrica heyecanliyim. Yildizlari ve gezegenleri gözlemleyecegiz. Ilk defe gözlem etkinligine katiliyorum. Bu nedenle de çok istekliyim" diye konustu.

Senligin açilis programina Sahinbey Belediye Baskani Mehmet Tahmazoglu, Türkiye Teknoloji Takimi Vakfi Yönetim Kurulu Baskani Elvan Kuzucu Hidir, Türkiye Uzay Ajansi Baskani Yusuf Kiraç ve kent protokolü ile gençler katildi.

Kaynak: İHA