Depremde Vefat Eden Annesinden Kalan Yüzügü Kaybeden Genç Kizin Paylasimi Sonrasi Ekipler Karis Karis Sahili Ariyor

HATAY – Asrin felaketinde vefat eden annesinden kendine kalan yüzügü tatil için geldigi Hatay’in Arsuz ilçesinde kaybeden Zehra Alin’in yaptigi yürek burkan sosyal medya paylasimi sonrasi ekipler, yüzügü bulabilmek için çalisma baslatti.

Depremde Vefat Eden Annesinden Kalan Yüzügü Kaybeden Genç Kizin Paylasimi Sonrasi Ekipler Karis Karis Sahili Ariyor
Kahramanmaras merkezli depremlere ailesiyle birlikte yakalanan Zehra Alin, asrin felaketinde annesi Cemile Alin’i ve babasi Tuncay Alin’i kaybetmisti. Kendisi enkazdan sag olarak çikarilan genç kizin annesinden geriye kalan tek varligi olan yüzügüyse geçtigimiz günlerde tatil için geldigi Hatay’in Arsuz ilçesinde sahil mevkiinde kayboldu. Annesinin hatirasi olan yüzügü bulmak için sosyal medya üzerinden paylasim yapan Alin, milyonlarca insana ulasmayi basardi. Genç kizin yürek burkan paylasimi üzerine Hatay Büyüksehir Belediye Baskani Mehmet Öntürk ve Arsuz Belediye Baskani Sami Üstün harekete geçti. Genç kizla görüsme yapan 2 baskan, yüzügü bulabilmek için sahilde ve denizde çalisma baslatti. Ekipler yüzügü bulabilmek için sahilde dedektörle arama yaparken dalgiç adamlar da denizde arama yapiyor.

“Ben annemi, babami, babaannemi hepsini orada kaybettim”

Asrin felaketine ailesiyle birlikte Kirikhan ilçesinde yakalandigini dile getiren 32 yasindaki Zehra Alin, “Ögretmenim Istanbul’a atanmistim. 6 Subat depreminde buradaydim, atandiktan sonraki evime ilk gelisimdi okullar tatil olmustu, ben de annemin ve babamin yanina gelmistim. Aile evinde yakalandim depreme. Depremin oldugu gün Istanbul’a uçagim vardi, deprem pazar günü oldu ve pazartesi okullar açiliyordu. Ben de son gün almistim biletimi fakat havalimanina gittikten sonra iptal oldu biletim. Istanbul’da hava çok kötüymüs sanirim o zaman eve tekrar geri döndüm. Annem açti kapiyi öyle bir gülüsmüstük. Annem de hayirlisi olsun falan dedi sonra geçtik uyumak için deprem böyle gerçeklesti. Depremden çok etkilenmeyen çevremizde oturan insanlar geldiler ve onlari çok sonra çikardik. Babaannem de alt kattaydi ben annemi de babami da babaannemi de hepsini orda kaybettim. Sadece ben çiktim oradan. Annemden kalan yüzügü kaybetme talihsizligini de tatil için geldigim Arsuz’da yasadim ve yüzük kayboldu” dedi.



“Yüzük bulunmasa bile halen içimde bir umut var”

Sosyal medya üzerinden yaptigi paylasimda milyonlarca kisiye ulasacagini tahmin bile etmedigini dile getiren Alin, “Yani bir kere buraya gelecegini asla tahmin edemeden, etmeden yazmistim o paylastigim tweeti. Arsuz Belediye Baskanimiza, Hatay Büyüksehir Belediye Baskanimiza, burada çalisma yapan arkadaslara ve Twitter’dan bana o dualari eden, annesinin yadigarini göndermek isteyen, aynisini yapmak isteyen ve kuyumcu arkadaslara yani hepsine ayri ayri tesekkür ederim. Ben sunu düsünerek paylastim o tweeti; birisi benden sonra bulmustur, çünkü su çok berrak çok temiz ve minicik bir parilti bile görünebiliyor benden sonra bulan kisinin paylasimimi bir ihtimal görüp bana yüzügümü geri getirecegini ümit ederek paylastim ama herkesler çok destek verdi. Çok saskinim ayrica çok mutluyum gerçekten. Twitter’da da bunu söyledim bir daha söylemek istiyorum. Simdi anne, baba ayni anda gidince yani üzerimde müthis bir kimsesizlik hissi var. Depremden beri su an ilk defa böyle bir sürü benim derdimi özümsemis insan görüyorum, çok etkiledi beni. Yüzük bulunmasa bile halen içimde bir umut var, bulunmasa bile katki saglayan herkese tesekkür ederim” seklinde konustu.



“Anisi çok kiymetli olan bu yüzügü sahibine kavusturmak adina Arsuz Belediyesi olarak bütün ekip sahilde dedektörle yüzügü aramaktayiz”

Sosyal medya üzerinden yapilan yürek burkan paylasima Hatay Büyüksehir Belediyesi’yle birlikte kayitsiz kalmadiklarini dile getiren Arsuz Belediye Baskani Sami Üstün ise, “Ben canlarimizin bizim üzerimizde biraktigi hatiraya sahip çikmak adina Zehra kardesimizin kaybettigi yüzügü Arsuz Belediyesi olarak çok önemsiyoruz. Anisi çok kiymetli olan bu yüzügü sahibine kavusturmak adina Arsuz Belediyesi olarak bütün ekip sahilde detektörle yüzügü aramaktayiz. Ayni zamanda Hatay Büyüksehir Belediye Baskanimizin da duyarli yaklasimindan ötürü tesekkürümü dile getirmek isterim. Onlarin da dalgiç adamlari yüzügü bulmak adina yogun bir çaba harciyor. Insallah bir nebze de olsa Zehra kardesimizin anisina sahip çikar ona destek oluruz birazcik olsun acilarini dindirmis oluruz, tekrar hepimize geçmis olsun. Zehra kardesimizin yaninda oldugumuzu bilmesini isteriz” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA