Babasindan Etkilenen Küçük Koleksiyoner Antika Sergisi Açti

Karaman’da yasayan 11 yasindaki Yusuf Yildiz, babasiyla birlikte biriktirdigi yüzlerce üründen olusan antika koleksiyonunu açtigi sergide sergiliyor.

Babasindan Etkilenen Küçük Koleksiyoner Antika Sergisi Açti
Karaman Gazi Kültür Sanat Merkezi bahçesinde Antika Günleri çerçevesinde Nostalji Sokagi adinda antika sergisi açildi. Sergide, 11 yasindaki Yusuf Yildiz, babasiyla birlikte bakir ürünler, eski saatler ve eski fotograf makineleri gibi birbirinden essiz, geçmisi gelecege tasiyan binlerce esyadan olusan koleksiyonunu sergiliyor. Sergiye yogun ilgi gösteren vatandaslar ise attiklari her adimda nostalji dolu ürünlerle geçmise bir yolculuga çikiyor.

“Babamla bir antika sevdasina kapildik”

Babasindan etkilenerek koleksiyon yapmaya baslayan 11 yasindaki Yusuf Yildiz, “Antika sevdam babamla birlikte 9 yasindayken basladi ve zamanla koleksiyonlar yapmaya basladim. Babamla bir antika sevdasina kapildik ve birçok üründen koleksiyon olusturduk. Dedem bakirciydi eskilerden gelen bakirciligin devami olarak antikaciliga devam ediyoruz. Müzayedelerde babamla birlikte çesitli ürünler alarak biriktirdik ve büyük bir sergi açtik” dedi.



“Antika isine dogustan basladim”

Ogluyla birlikte antika sergisi açan Adem Yildiz ise “Antika isine dogustan basladim diyebilirim çünkü babam bakircilik yapiyordu. Dünyaya gözümü açtigimda kendimi bildim bileli babami bakirci dükkaninda hatirliyorum. Bir misafirimiz sergiye geldiginde hep farkli ürünlerle karsilasiyor çünkü ürünleri sürekli yeniliyoruz. Sag olsun Milli Egitim Müdürlügümüz vasitasiyla düzenlenen bu sergide onlarin yüzünü kara çikarmamak için insanlarin sasiracagi ürünleri sergiliyoruz. Gurbetçi ve yerli birçok vatandas sergimizi begendi” diye konustu.

Sergiyi gezmeye gelen ve antika ürünleri görünce duygulandigini söyleyen Nese Uysal Sandikçi, “Suan çok duygulandik 20-25 yil öncesine gittik. Eskiden bizler de buradaki radyolardan, daktilolardan kullaniyorduk” dedi.

Serginin anilarini canlandirdigini ifade eden Aykut Sandikçi da, “Eskiden kullandigimiz fotograf makinelerini görünce anilarimiz canlandi. Günümüzde pek kullanilmasa bile görünce heyecanlandik ve ister istemez eski zamanlar aklimiza geldi. Eskiden insanlarin nasil yasadiklarini görmüs olduk bundan dolayi çok mutluyuz. Anilarimizi hep böyle canli tutmaliyiz” diye konustu.

Kaynak: İHA