KMÜ Ile Özbekistan Devlet Üniversitesi Arasinda Is Birligi Protokolü Imzalandi

Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) ile Özbekistan Urgench Devlet Üniversitesi arasinda is birligi protokolü imzalandi.

KMÜ Ile Özbekistan Devlet Üniversitesi Arasinda Is Birligi Protokolü Imzalandi
Özbekistan Urgench Devlet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bakhrom Abdullaev, Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Rektörü Prof. Dr. Mehmet Gavgali’yi ziyaret etti. Rektörlük makaminda gerçeklestirilen ziyarette Urgench Devlet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bakhrom Abdullaev’e, Kimya ve Teknoloji Fakültesi Dekani Prof. Dr. Sherzod Kurambaev ile Uluslararasi Iliskiler Ofisi Müdürü Elyorbek Yuldashov eslik etti. Rektör Prof. Dr. Bakhrom Abdullaev, KMÜ bünyesinde gerçeklestirilen ‘Bahar Bilim Kampi’na katilan Urgench Devlet Üniversitesi personeli ve ögrencilerine gösterilen ilgiden dolayi Rektör Mehmet Gavgali’ya tesekkür etti. Rektör Gavgali da ziyaretten duydugu memnuniyeti dile getirerek, Özbekistanli ögrencileri üniversitede agirlamaktan kendilerinin de çok mutlu oldugunu ifade etti.

Ziyarette ayrica 2024-2025 Egitim Ögretim Yilinda iki üniversite arasinda gerçeklestirilecek olan ögrenci ve personel degisimlerini de içeren bilimsel ve kültürel çalisma programi konusunda mutabik kalinarak is birligi protokolü imzalandi. Ziyarete, KMÜ Rektör Yardimcilari Prof. Dr. Nevzat Aydin, Prof. Dr. Serkan Ada ve Prof. Dr. Mahmut Baykan da katildi.

Kaynak: İHA