Arilar Ogul Verdi, Babasinin Yeni Koloni Olusturma Sürecini Film Gibi Çekti

Artvin’in Borçka ilçesinde yasayan arici Remzi Subas, arilarinin ogul vermesiyle kovanini terk eden binlerce ariyi toplayip yeni bir koloni olusturdu. Bu etkileyici anlar, Remzi Subas’in oglu Okan Subas tarafindan görüntülendi.

Arilar Ogul Verdi, Babasinin Yeni Koloni Olusturma Sürecini Film Gibi Çekti
Geçtigimiz günlerde yasanan olayda, Subas ailesinin uzun yillardir bakiciligini yaptigi arilar, dogal süreçleri geregi kovani terk ederek yeni bir koloni olusturmak üzere yola çikti. Deneyimli arici Remzi Subas, hizla harekete geçerek arilari toplamak ve yeni bir kovan olusturmak için gerekli hazirliklari yapti. Ogul verme sürecini büyük bir titizlikle yöneten Remzi Subas, arilarin güvenli bir sekilde yeni kolonilerine yerlesmelerini sagladi. Bu sürecin her anini kaydeden oglu Okan Subas, babasinin ariciliktaki ustaligini ve arilarin doga döngüsünü belgeledi.

Aricilik mesleginin inceliklerini gözler önüne seren videosunu sosyal medyada paylasinca bu görüntüler büyük ilgi gördü. Subas ailesi, dogayla uyumlu bir yasam sürmenin önemini vurgulayarak, ariciligin sürdürülebilir tarim için vazgeçilmez bir unsur oldugunu belirtti.

Istanbul Üniversitesi Iletisim Fakültesi Radyo Sinema Mezunu olan Okan Yilmaz çekim sürecini anlatarak "Ailem aricilik yapiyor. Istanbul’dan okul bitip memlekete dönüs yapinca aricilik yapmaya basladim. Kafkas arilarindan kestane bali, çiçek bali üretiyoruz. Babamla arilikta sohbet ederken böyle bir olay yasandi. Bende bu olayin çekimini yaptim. Çok güzel kareler kadrajlar çikti. Video çok begenildi. Çok güzel tepkiler aldi. Bu çekim den babamin haberi olmadigindan çok dogal bir çekim oldu” dedi.

Kaynak: İHA